Joma - JSport.roJSport.ro

Ripensia și Dunărea Călărași au terminat la scorul de 1-1, după un meci jucat în condiții total improprii pe arena Electrica. terenul a fost foarte prost, degradat de meciul de vineri și ploi, iar în tribună, nu au fost scaune, deoarece se fac reparații. Cât despre goluri, au marcat Valerii Macrițchii și Georgian Honciu, într-un meci în care gazdele au condus peste o oră.

De altfel, Ripensia a marcat la prima fază importantă a meciului. În minutul 7, după o centrare a lui Neagu și o recentare a lui Chera, mingea a ajuns la Valerii Macrițchii, care a tras sub transversală, peste portarul Stefan Krell. Călărașiul nu a abordat o strategie defensivă, iar după gol, Pustai l-a și scos pe închizătorul Doumbia. În minutul 27, Popovici putea înscrie, dar nu a ajuns la un balon trimis în careul mic. Oaspeții au avut ceva acțiuni de atac, dar cu finalizări din poziții grele, din care Șandru, Rusu sau Vereș nu l-au putut învinge pe Moldovan. Pentru gazde, altă ocazie bună a avut-o Chera, dar nici el nu a putut să-l păcălească pe Krell.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

A doua repriză le-a găsit din nou pe ambele echipe în atac. În minutul 54, după o greșeală a lui Neagu, Bogdan Rusu a rămas singur cu portarul, dar a tras mult peste buturi, În minutul 65, a fost rândul lui Chera să rateze, dintr-o poziție bună, după o centrare. Golul Dunării a venit în minutul 70, după ce Valerii Macrițchii s-a împiedicat în fața lui Honciu, din cauza terenului, iar jucătorul călărășenilor a pătruns în care și a marcat la colțu lung. Egalați, roș-galbenii au mai irosit ceva ocazii. Stoi și Urvanțev nu l-au putut învinge pe Krell cu șuturi de la 16 metri. ulterior, Popovici și Golda nu au putut ajunge la o minge trimisă în fața porții de Urvanțev, iar pe final, Golda a trimis peste poartă din poziție bună.

Ripensia Timișoara: H. Moldovan – Caius Lungu, Tînc, Apro (cpt.), A. Macriţchii – V. Macriţchii (Golda 80′), T. Călin, Al. Neagu (Stoi 55′) – Chera, Al. Popovici, Tudorache (Urvanțev 69′)

Dunărea Călăraşi: Krell – I. Sîrbu, Bg. Şandru (cpt.), Ozcan, Ţenea – Honciu, Doumbia (G. Tudoran 20′)- Raiciu (Bawab 68′), Zaluschi (Ariel Lopez 46′), Cl. Vereş – Bg. Rusu

Pelici spune că că dacă se făcea 1-0, sigur oaspeții nu reveneau. ”Un joc disputat, în care ambele echipe au jucat fotbal atât cât s-a putut din punct de vedere al timpului și al terenului desfundat. Cred că după aspectului jocului, am fi putut să câștigăm acest meci dacă înscriam la 1-0 în prima repriză. În prima repriză am avut situații mari de a face 2-0 și chiar 3-0 și probabil meciul s-ar fi decis atunci. Așa, la probabil una din puținele greșeli pe care le-am făcut, Honciu a speculat și a avut o execuție foarte bună, un șut în cros la colțul lung. Noi chiar dacă am avut situațiile noastre, șut Stoi de pe 16 metri, șut Chera, situație Popovici, situație la Golda, nu am mai reușit să înscriem. Mergem înainte, este păcat că am muncit mult și nu am reușit să câștigăm. Ne doream să câștigăm acest joc, dar este un punct care se pune la zestre noastră și mergem înainte în lupta noastră de a acumula puncte. Sunt supărat că nu am reușit să luăm punctele, că aveam nevoie. Dar aspectul jocului ne dă speranțe că putem să reușim ceea ce ne-am propus. Dacă ne uităm la prima repriză am avut situație clară cu centrare în gura porți, două. Una atins-o Popovici, la una a ajuns târziu, când a ieșit un corner. Au fost situații în care poate…. Punct câștigat de fiecare. În lupta aceasta, orice punct contează. E un campionat de anduranță, fiecare meci contează, fiecare metru de teren. Folosesc clișee, dar asta e adevărul. E important, luptăm, jucăm până la ultimul fluier și cât putem să facem, facem”, a declarat Pelici.

Cristian Pustai a considerat rezultatul echitabil, dar a deplâns faptul că la Timișoara se joacă pe un teren prost și cu o tribună fără scaune. ”A fost un meci echilibrat, cu un teren greu, pe care jucătorii au făcut mult efort, însă realizări fotbalistice, puține. Meci de luptă, terminat până la urmă echitabil, chiar dacă ambele echipe au trecut pe rând pe lângă obținere celor 3 puncte, care erau importante. Însă la sfârșit rămâne scorul și faptul că acest derby, locul 12 cu locul 13. Am păstrat aceeași distanță.  Să nu plecăm cu mâna goală, că avem drum lung. Pe final, putem câștiga. Până la sfârșit nu am tras de timp, am avut crampe la un singur jucător. Sunt cele mai mici vestiare, cred că au fost vestiare de copii, și au fost două unite cu o ușiță, au spart un zid. Timișoara e un oraș important al țării și te doare sufletul când vezi și ce puțină lume e la meci. Unde a fost orașul acesta și ce a ajuns. Nu știu de ce. Din păcate,  multe echipe de tradiție din Ardeal nu mai au susținere. Fără susținere, e greu să ții o echipă de fotbal, cu toate că fotbalul este un fenomen social și bazele ar trebui să le facă primăriile, pentru că sunt efectiv pentru oamenii din oraș. În alte țări, aproape an de an apare un stadion nou, un teren pentru copii, echipa orașului. Noi cerem foarte mult, dar la bază nu avem teren de joc. Nu vedeți cum arată un teren pentru o echipă de Liga 2, căreia dacă trebuie să îi zici numele, te ridici în picioare. E jalnic!”, a spus Pustai.

Săptămâna viitoare, Ripensia va juca duminică de la 11, la Ploiești, cu Petrolul.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.