Joma - JSport.roJSport.ro

Încheiem seria retrospectivelor sportive ale anului trecut cu soarta celor de la ACS Poli, club ajuns într-o situație fără ieșire. Acum doi ani, site-ul nostru saluta salvarea de la retrogradare după un sezon început cu -14 puncte, după o evoluție pe care am asemuit-o unui miracol. În prezent, după anul 2019, echipa pare să se îndrepte, tot mai sigur, spre o viitoare dispariție.

De altfel, ACS Poli e cel mai bun exemplu din sportul timișorean că ce semeni, aia culegi. Club fondat din ambiția și pasiunea primarului orașului pentru fotbal, ACS-ul a primit pe deplin înapoi o karmă creată de cei care s-au aflat la conducere. Anul a și început într-o notă de farsă absolută. Și cine putea fi mai potrivit pentru o punere în scenă de teatru prost decât antrenorul Valeriu Răchită, un fost fotbalist de valoare incontestabilă, însă cu o personalitate neagreată de mulți din fotbal. Și fostul stelist a început cu o militărie dată jos din cui, pentru un război ce nu ducea spre nicăieri.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cu restanțe salariale, în insolvență, conducătorul Radu Birlică a găsit însă bani pentru cantonament în Antalya. Răchită a încercat să aibă și atribuții de manager și a îndepărtat de la echipă și ultimii timișoreni cu experiență, precum Cristian Melinte, Mădălin Smaranda sau Octavian Drăghici. Chiar și așa, pentru că nu i se pot imputa lipsuri de cunoștințe fotbalistice, Răchită a debutat cu victorie cu Ripensia în primul meci oficial din 2019. Echipa a pierdut la Arad, cu UTA, încă antrenată la vremea respectivă de Ionuț Popa, antrenorul care va rămâne cel mai emblematic din istoria ACS-ului, una scurtă raportată chiar și la fotbalul românesc.

Înainte de Paște, ACS a obținut ultima victorie importantă, pe ”Dan Păltinișanu”, cu ASU Poli. Cântecul cu adevărat de lebădă, deoarece la 1 Iunie, dată pe care Răchită a tot invocat-o obsesiv, echipa a retrogradat. Mai subliniem și repulsia de după arbitrajul lui Cristian Codrea din meciul pierdut cu U Cluj, când arbitrul băimărean efectiv a inventat un penalty, dar și episodul cu șicanele la care a fost supus Denis Haruț pentru că nu a dorit să își micșoreze un salariu pe care nu și l-a oferit singur, ci i l-a oferit tot clubul. De altfel, după retrogradare, ACS-ul a și fost amendată de Consiliul pentru Combaterea Discriminării în acest caz, ca un „cadou” de rămas-bun de la Birlică și Răchită.

Cu multă lume care a plecat cu un simț de repulsie sau revoltă din club, ACS Poli își împlinește, acum, destinul. Nici în Liga 3, sub conducerea lui Petrea Mușat, alb-violeții nu o duc bine. Primarul nu își asumă deciziile de a pune mai mereu oameni nepotriviți la conducerea clubului și indirect (spre direct), faptul că e principalul vinovat pentru situația în care a ajuns echipa. Penultimul loc din serie, cu o insolvență a căreia perioadă de observație i-a fost prelungită, ACS-ul trăiește, dar pare că nu se mai poate vindeca.

Joma - JSport.roJSport.ro

2 COMENTARII

  1. Ar trebui ca găurile financiare făcute de Birlica, sa le acopere cel care l-a adus, nu clubul, deoarece deciziile proaste pe care acesta le-a luat, au fost cu girul primarului, iar salariul mare pe care îl lua era tot cu acordul acestuia, oare de ce!?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.