Joma - JSport.roJSport.ro

ASU Poli a terminat anul 2019 foarte bine, pe locul 6 în Liga 2, o clasare excelentă raportată la bugetele și la situația clubului din anul recent încheiat. Cu siguranță, 2019 nu a fost deloc un an stabil sau ușor la clubul alb-violet. Dacă excludem finalul de an, chiar putem spune că a fost un 2019 foarte dificil!

Sezonul trecut, ASU Poli a stat mult timp cu emoțiile retrogradării. În iarnă, clubul se afla pe locul 1, la 4 puncte de prima echipă ”sub linie”. Raportat la actualul sezon, cel 2018-2019 a fost unul mult mai liniar, fără mai surprize și oarecum stabil. Echipa antrenată de Cosmin Petruescu a parcurs, până la urmă, cu bine, al treilea sezon în eșalonul secund. În primăvară, după un meci cu Bacăul pe Știința, echipa a revenit pe ”Dan Păltinișanu”. Scăderea relativ ușoară, dar constantă a numărului de spectatori a rămas o problemă pe tot parcursul anului. Meciurile cu rivalele au adus atât bucurii, dar și dezamăgiri.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

De Florii, echipa s-a impus cu 1-0 în fața Ripensiei, dar înainte de Paște, a pierdut cu același scor cu ACS Poli. Ambele meciuri s-au jucat pe cel mai mare stadion din oraș. Săptămâna Luminată a adus însă dulcele succes cu 2-0, obținut la Arad, cu UTA. Până la urmă, sezonul s-a terminat de 1 Iunie, pe ploaie, cu un succes cu Metaloglobus București, rezultat care a dus și al cea mai bună clasare a echipei din tot sezonul, locul 10. A urmat o vară dificilă însă la clubul alb-violet. Startul de sezon a însemnat un joc prost și un ”Dan Păltinișanu” tot mai gol, iar după două jocuri, s-a și renunțat la partidele pe ”Marele Oval”.

Cosmin Petruescu a plecat de la club în ultima zi de vară calendaristică, 31 august, după un egal cu Chiajna. La echipă a venit Mugur Gușatu, jocul a început să ”miște”, dar relația tehnicianului cu vestiarul nu era deloc grozavă. Minusul acestui sezon este că Poli nu a avut ocazia să dea piept cu o echipă de Liga I, deoarece a fost eliminată din Cupa României după un meci la Reșița, în care timișorenii au jucat extrem de prost. Gușatu a plecat de la echipă după înfrângerea cu 1-0 la Arad, în fața unei UTA total schimbată și mult mai puternică.

A urmat o scurtă perioadă de interimat cu Antonio Foale, după care la echipă a venit Octavian Benga. Rezultatele pe final de an au fost bune și astfel, ASU Poli iernează pe locul 6. Poveștile cu presupuși investitori rămân un minus în abordarea clubului, deoarece personaje de o credibilitate îndoielnică nu au ce căuta lângă branduri precum „Poli”, indiferent de cât de goala ar fi vistieria.  Clubul l-a împrumutat pe Dorin Codrea și i-a mai adus pe Dragoș Săulescu și Alexandru Pop, jucători care nu au rupt deloc gura târgului în toamnă, pe măsura unui buget în continuare mic. Mai mult ca sigur, mutări de răsunet nu vor mai fi.

Iar cum o știe orice fotbalist experimentat: ”returul e mai greu decât turul”.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.