Joma - JSport.roJSport.ro

Anul recent încheiat a fost unul nici prea-prea, nici foarte-foarte pentru Ripensia. În al treilea sezon de Liga 2, clubul roș-galben încă mai așteaptă să își recupereze măreția de altădată, la toate capitolele, inclusiv cel sportiv și totodată cel de imagine. Nu a fost un an deloc ușor pentru club, a cărui conducere știe că nu mai poate stagna mult în această fază.

Față de ASU Poli, Ripensia a avut tot anul aceeași bancă tehnică, cu Alexandru Pelici la ”timonă”. Echipa a fost pe locul 12 în pauza de iarnă. Primele meciuri oficiale au adus confruntări cu echipele din zonă. Ripensia a pierdut în returul sezonului trecut ambele meciuri cu concitadinele. Mai întâi, 1-0 pe Electrica, unde în februarie, gazda era ACS Poli. A urmat un succes în 2 martie, cu 1-0 cu UTA, pe ”Dan Păltinișanu”, în ”compensație”. Nu a fost un retur lipsit de emoții, iar cu ASU Poli, ripensiștii au cedat tot cu 1-0. Până la urmă, campionatul l-au terminat pe locul 13.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Superstițioșii ar spune că un număr ce aduce ghinion. Nu știm dacă a fost neapărat așa pentru ripensiști. Cert e că nici al treilea sezon de Liga 2 nu a fost deloc ușor. Vara a marcat două lucruri importante pentru club. Decizia de a juca acasă, preponderent pe Arena Electrica, cu excepția meciurilor programate în nocturnă (a fost un singur caz, jocul cu Petrolul), dar și parteneriatul cu LPS Banatul. O decizie extrem de înțeleaptă, iar pasul s-a dovedit decisiv în consolidarea academiei de juniori a clubului. De altfel, stadionul din Ciarda Roșie a și rămas să fie utilizat doar în acest scop.

Vara a început oarecum interesant la Ripensia. În prima etapă, echipa a câștigat entuziasmant, cu 2-1, pe terenul celor de la FC Argeș, antrenați la vremea respectivă de Nicolae Dică, echipă cu pretenții la promovare, și încă justificate de altfel. Acasă, timișorenii au pierdut cu Buzăul și la fel au făcut-o și cu Metaloglobus, dar apoi, Ripensia a câștigat cu 2-1 cu UTA. Un lucru ce nu trebuie trecut ușor cu vederea, deoarece tot turul, doar roș-galbenii și Rapidul au câștigat cu arădenii. Mai mult, Ripensia se poate lăuda că a bătut-o de două ori pe UTA! Apoi, entuziasmul parcă a mai scăzut la echipă.

În Cupa României, ripensiștii au adus-o la Timișoara pe Sepsi Sfântu Gheorghe, care s-a impus fără drept de apel într-un meci fără multe lume pe Electrica. Arena a devenit din nou arhiplină, ca la jocul cu UTA, la meciul cu ASU Poli, unul literalmente stricat de vântul foarte puternic dintr-o miercuri de noiembrie. Finalmente, anul s-a terminat cu emoții, deoarece Pelici avea gânduri de plecare. Până la urmă, președintele l-a făcut să se răzgândească, iar pauza a dus deocamdată doar plecări și nicio sosire, astfel că deocamdată, returul pare imprevizibil.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.