Joma - JSport.roJSport.ro

fabian-lucaj-sorin-dragoi-adrian-neagadr07Surpriză mare la Poli Timișoara înainte de meciul din Cupa României. Echipa are un nou manager sportiv, pe Rică Neaga, care a pus deocamdată în cui ”paltonul” de antrenor și a dat curs provocării de a fi conducător la Timișoara. Sorin Drăgoi a vorbit despre datoriile echipei și a spus că dacă nu adună 100.000 de euro, tranșă pentru Pedro Henrique, până la 30 noiembrie, își va da demisia.

Rică Neaga, fost mare jucător al Stelei și, printre altele, fost antrenor și la Millenium Giarmata sau Național Sebiș, a lăsat echipa de la Atletic Bradu, locul 4 în seria a III-a din Liga a III, ca să fie manager sportiv la Poli. ”Aș vrea să îi mulțumesc domnului președinte și lui Radu pentru șansa oferită. Sunt tânăr, am 37 de ani. Am ales să vin la Timișoara și prin prisma celor două culori, alb-violet, în care am și început să joc (n.r. FC Argeș). Sper ca Poli să redevină brandul care era înainte. Am fost acum la câteva meciuri și am văzut ceva dezolant, oameni care nu mai vin la fotbal. Am fost la acel meci când 40.000 de timișoreni cântau în ploaie și încurajau echipa. Știu că sunt două echipe, dar cred că echipa exponențială este cea din prima ligă. Eram sub angajament la Bradu, dar nu am vrut să îi las descoperiți, trebuia să vin de săptămâna trecută. Am decis să vin să răsplătesc încredere oamenilor care mi-au oferit această funcție”, a declarat Rică Neaga, marcatorul a 3 goluri la acel memorabil Poli-Steaua 1-8. Ioan Miculaș rămâne la club ca membru fondator.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cu Rică Neaga a fost prezentat și atacantul Fabian Lokaj, care a semnat pe trei ani cu Poli, dar care nu va putea evolua încă miercuri, în Cupa României, deoarece își așteaptă ”cartea verde”. Elvețianul de origine albaneză nu a putut semna până acum deoarece nu îi venise dezlegarea de la Young Boys Berna, cum că elvețienii nu au preteții la grila de formare. ”Sunt foarte fericit pentru că am semnat cu Poli. Am venit să ajut, sper să marchez cât mai mult. Au fost ceva probleme cu contractul de la Young Boys. Când am venit, în vară nu era totul în regulă. Am mers apoi la Voluntari, dar nu mi-a plăcut. Timișoara e mai mult decât un club, e o familie, asta mi-a plăcut foarte mult și de asta am vrut să revin aici”, a precizat noul jucător.

Sorin Drăgoi a prezentat situația financiară exactă

Președintele a recunoscut că s-ar fi așteptat să obțină sume mai mari din sponsorizări la Poli din mediul privat. În aceste moment, clubul mai are 500.000 RON datorii către diverși furnizori, 1,2 milioane de euro la ANAF, 200.000 datoria către impresarul Cristea Opria și 200.000 de euro pentru Galicia, ca transfer al lui Pedro Henrique. De asemenea, jucătorii au restante salariile pe august și septembrie. Problema presantă e jumătate din suma penru brazilian. ”Cei de la Comisia de Monitorizare a FRF ne-a spus că trebuie să plătim 100.000 de euro pentru Pedro până la 30 noiembrie, deoarece ne-am înțeles inițial cu Galicia să plătim jumătatea din bani până la 30 septembrie și cealaltă jumătate până la 30 decembrie. Astfel, riscăm să fim depunctați cu 8 puncte. Eu personal, dacă ajung în această situație, îmi dau demisia, pentru că simt că nu mai reprezint clubul, care este al orașului, nici al consiliului local, nici al celui județean, nici al meu”, a spus Drăgoi, care e totuși optimist că Poli o va scoate la liman.

foto: Constantin Duma, Agerpres

Joma - JSport.roJSport.ro

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.