Joma - JSport.roJSport.ro

Ripensia a trecut de turul IV al Cupei României după ceva transpirație pentru succesul cu 3-1 obținut pe terenul celor de la CSC Ghiroda și Giarmata Vii. De altfel, formația din Liga 3 a condus la pauză, grație golului marcat de Mancaș, dar apoi, roș-galbenii au revenit prin reușitele lui Caius Lungu, Albert Voinea și Alexandru Popovici.

Pelici a abordat meciul mai mult cu rezervele de până acum. Lucru care s-a văzut din plin, iar Ghiroda a dominat clar jocul în prima repriză. după două ocazii irosite, gazdele au marcat în minutul 34. De la o degajare a portarului, Țiereanu a greșit, mingea a ajuns la Mancaș, și cum Mociu nu se retrăsese la timp între buturi, jucătorul lui Tavi Benga a înscris. După 1-0 la pauză, în minutul 47, s-a restabilit egalitatea. După ce Markos Gakos a avut o intervenție bună, până la urmă, Caius Lungu a fost pe fază și a marcat pentru oaspeți.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

S-a jucat mult timp 1-1, cu un raport de forțe mai echilibrat. A fost nevoie să intre Albert Voinea pentru ca liniștea să vină în tabăra roș-galbenă. Atacantul a prins un șut bun în minutul 88, iar liniștea a venit definitiv în prelungiri. Ripensia a primit penalti, dar Adrian Popa a tras slab și Gakos a putut para. Până la urmă, Popovici a finalizat și Ripensia s-a impus la un scor care nu arată echilibrul din meci.

CSC Ghiroda și Giarmata Vii: M. Gakos – Șofran, Bocșan, Goța, Sabău – Ghinescu, Ianc, Jichici  (Bâte 85′), Budur, Mancaș, Silaghi-Perju

Ripensia Timișoara: Mociu – Lungu, Țiereanu  (T. Călin 63′), Tînc, Ad. Popa –  Popovici, Burdeț (Vl. Tudorache 70′), Neagu, Monea – Staicu, Golda (Alb. Voinea 77′)

Tavi Benga ar fi avut așteptări mai mari, dar nu i-a putut utiliza pe Baranyi și Herci accidentați, iar Bâte, Budur și Silaghi au jucat cu probleme. ”A survenit și pentru noi prima înfrângere într-un meci oficial. Consider că am pierdut nemeritat, pentru că jocul a fost echilibrat, foarte echilibrat în momente în care am reușit să dominăm pe Ripensia, o echipă de Divizia B. Am încercat o formulă și din jucători care au evoluat mai puțin. Mi-am dorit să câștigăm, dar în unele momente s-a văzut lipsa celor cinci jucători accidentați, care din punctul meu de vedere sunt foarte importanți. Un joc care putea să se închidă în favoarea noastră. Am început repriza a doua puțin mai prost. Ei au avut o agresivitate superioară în primele zece minute, dar în următoarele 20-25 de minute consider că am controlat jocul. Ne-am și creat o grămadă de ocazii și cred că aștfel era scorul dacă înscriam noi primii”, a precizat antrenorul Ghirodei.

În turul viitor, Pelici vrea un adversar cât mai bun din prima ligă. ”Importantă e victoria, nu contează cum e obținută. Era normal să fie un joc disputat. Așa se întâmplă când e o competiție a surprizelor. Important e că am reușit să ne revenim a doua repriză, am reușit să înscriem, ceea ce n-am făcut în prima repriză. Și în prima repriză puteam să înscriem la ultima fază, am avut o ocazie mare, am mai avut situații, au avut și ei. Îmi felicit jucătorii pentru victorie, am venit să ne calificăm, am reușit. Nu putem decât să fim bucuroși. Suntem bucuroși că am obținut-o în cele 90 de minute regulamentare. Îi felicit pe cei de la Ghiroda pentru ce au făcut aici, pentru startul bun de campionat. Îl felicit pe Tavi. I-am certat puțin, nu știu dacă a avut și efect. Dacă au înscris golurile ca efect a ceea ce le-am spus, e bine. Dacă au venit din propriul orgoliu e și mai bine, pentru că e normal să-ți respecți blazonul și să vii să câștigi împotriva unei echipe de Liga 3, care ne-a pus mari probleme. Mi-a plăcut mult Mancaș de la Ghiroda, au mai fost câțiva, dar el în special. Sperăm un adversar de Liga 1. E o competiție a surprizelor și ne dorim să jucăm cu cei mai buni și cu cei mai mari. Oricine să vină din Liga 1”, a spus antrenorul Ripensiei.

Sâmbătă, Ripensia are deplasare la Miercurea Ciuc, în campionat. Ghiroda va avea o deplasare mai scurtă, la Becicherecu Mic.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.