Joma - JSport.roJSport.ro

Previzibil, Ripensia Timișoara a luat decizia de a suspenda contractele oamenilor din club pe perioada stării de urgență. Vineri, clubul s-a ocupat de actele ce trebuie depuse la AJPIS Timiș, unde se depun cererile de ajutor social pentru cei cu contracte de activitate sportivă. Roș-galbenii au un caz de coronavirus în club, antrenorul de copii Miroslav Matea Giuchici, internat, dar a cărui stare este stabilă.

Dumitru Mihu a semnat vineri cererile pentru toți cei din club care aveau contract de activitate sportivă. Pentru martie, se acordă ajutor social de la data de 22, timp de nouă zile, de când s-a dat OUG care a reglementat acest aspect. ”„Am depus chiar vineri cererile de ajutor social. Le-am semnat electronic, știu că se ocupa contabila să trimită totul electronic. În aprilie se depun cererile pentru martie, ni s-a spus că pentru nouă zile se acordă ajutor social. Pentru restul zilelor din martie, jucătorii primesc salariul conform contractului. Am depus pentru jucătorii, tot staff-ul, jucători de la echipa de U19, care aveau salarii de 700-800 de lei”, ne-a declarat Dumitru Mihu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Ripensia a inclus în solicitări și cei trei jucători din Republica Moldova, care au toți și cetățenie română. În rest, clubul avea angajați cu contract de muncă doar câțiva oameni care se ocupă de îngrijirea terenului. Pentru luna aprilie, clubul va depune alte cereri, la începutul lui mai. ”Pentru aprilie, vom trimite ale cereri în luna mai. Unii vor primi 2340 de lei, alți mai puțin, depinde ce contract aveau. Din câte am înțeles, AJPIS Timiș ne va trimite banii în cont, și noi suntem obligați în termen de trei zile să virăm suma jucătorilor. Avem peste 40 de persoane pentru care am solicitat”, a mai spus Mihu. Ajutorul social se acordă până la finalul stării de urgență, care e instituită până la 16 aprilie, dar sunt șanse mari să se prelungească.

În această perioadă, președintele Dumitru Mihu vorbește zilnic cu antrenorul Miroslav Matea Giuchici, care e internat la spital, bolnav de coronavirus. În familia Giuchici s-au confirmat cinci cazuri de covid-19, iar prima infectată a fost soția antrenorului Academiei Ripensia, care a luat de la Primăria Comunei Sacoșu Turcesc, unde este angajată. ”Vorbesc zilnic cu el. El se simte bine, toți se simt bine. Este cu soția și copiii. Problema e acasă, cu mama și bunica sa, cu care a rămas domnul Giuchici. Noi am vrut să-i putem ajuta, dar efectiv nu am avut cum”, a mai spus președintele Ripensiei.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.