Joma - JSport.roJSport.ro

Ripensia Timișoara s-a impus cu 2-0 în amicalul jucat vineri seara cu Fortuna Becicherecu Mic pe arena Electrica. De remarcat că pe tricourile de antrenament ale roș-galbenilor apare acum inscripționat STPT, adică societatea de transport public care e și proprietarul arenei din cartierul Fabric. Noutatea la ripensiști e Tudor Călin, tânăr fotbalist trecut și prin Germania.

Ripensia a avut două penaltiuri în prima repriză, după două faze consecutive. Călin Toma le-a executat slab pe ambele, iar portarul Costoaie a putut interveni. Ulterior, Albert Voinea a deschis scorul în minutul 35, iar în repriza secundă, Alex Popovici a marcat în minutul 55. De la echipa lui Pelici, a ieșit accidentat George Monea. Formația de liga secundă a început cu Tudor Călin meciul, un tânăr jucător de 18 ani. Fotbalistul a trecut prin Germania, pe la Jahn Regensburg , în iarnă a semnat cu Sepsi, dar a fost împrumutat la Luceafărul Oradea.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Ripensia Timișoara: Mociu – Popa, Tudor, Apro, C. Toma – Stoi, Neagu – Monea, Voinea, Iseini – Staicu.

Au mai intrat: Păduraru, Țiereanu, Golda, Lungu, Zaluschi, Burdeț, Popovici, Tînc, Tudorache, Fotescu, Hecsko.

Fortuna Becicherecu Mic: Costoaie, Fetic, Soare, M. Toma, Roșie, Centea, Zurbagiu, Stănilă, Cluci, Z. Radu, Bârza.

Au mai intrat: Filip, Culda, Anagor, Iacob, Bostan, Leucean, Saizu, Terec, Hrudei, Terec, Buzdugan, Iovanovici, Hotca, Hodiș, Lazăr, Oneț.

Pelici spune că echipa sa ar trebui să înscrie mai ușor. ”Un joc bun de pregătire, pe o căldură sufocantă. Îmi pare rău că nu reușim să înscriem mai mult. Ne creăm situații. Am avut și două penalty-uri pe care le-am irosit la aceeași fază. Una peste alta, a fost un test util, ca și restul. Mâine vom avea probabil ultimul joc de pregătire înainte de începerea campionatului. Va fi la fel ca jocul de la Luceafărul, edificator. Sper ca la Monea să nu fie o accidentare gravă, pentru că avem nevoie de toți jucătorii. Intrăm în linie dreaptă și trebuie să fim sănătoși”, a precizat Pelici.

Deocamdată, cu Ripensia nu se mai antrenează Ionuț Gavrilă, jucător în litigiu cu UTA, dorit de Pelici. ”Gavrilă  are de rezolvat acel litigiu cu UTA și până se clarifică situația lui, nu se va mai antrena cu noi, pentru că nu vrem să avem probleme. Tudor Călin este un jucător care vine de la Sepsi, a  făcut pregătirea cu Sepsi Sfântu Gheorghe. Mâine după joc ne vom edifica asupra lui”, a mai spus Pelici.

Ca după orice promovare din Liga a IV-a în III-a, și Fortuna și Vasile Luță au acum de căutat juniori. ”A fost un test util ținând cont că echipa mea a început pregătirea. Cred că ne-am prezentat foarte bine astăzi, dar s-a văzut diferența de valoare dintre cele două echipe. Ripensia este la un nivel foarte ridicat, peste o săptămână încep campionatul. Noi am încercat să obținem cât am putut. Dar cred că a fost un joc bun, de pregătire. De două săptămâni am început și noi pregătirile pe baza Textila și, încet-încet, intrăm și noi în efortul maximal. Am mulți jucători în teste, juniori. Ușor-ușor trebuie să îi găsesc pe acești copi care să mă ajute pe viitor. După meciul de astăzi, în mare parte, m-am hotărât cine va rămâne și cine va pleca”, a declarat Vasile Luță.

Ripensia are un nou amical sâmbătă de la ora 10 pe Știința, cu ASU Poli.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.