Joma - JSport.roJSport.ro

De peste o lună de zile, campionatul Ligii 2 este oprit și nici nu se va relua prea curând. La fel, și antrenamentele clasice nu se mai fac. Mai multe cluburi din eșalonul secund fac antrenamente de grup, posibile cu ajutorul aplicațiilor de pe dispozitivele de ultima generație. În contextul lungii întreruperi, Alexandru Pelici spune că prioritară este sănătatea tuturor, nu reluarea rapidă a competiției.

Ripensia a făcut ultimul antrenament la stadion vineri, 13 martie, la o zi după ce FRF a suspendat competițiile și înainte începutul stării de urgență. Apoi, fotbaliștii au plecat la casele lor, unde au făcut antrenamente fizice, după un program individual. De la începutul lunii aprilie, echipa face de două ori pe săptămână, miercuri și sâmbătă, și antrenamente fizice de grup. Preparatorul fizic Bogdan Ungureanu conduce aceste antrenamente. ”Bubu, preparatorul nostru fizic face antrenamentele. El îi cheamă pe toți. Sigur, ne sfătuim cu toții. Dar mai mult el se ocupă de partea aceasta fizică. Cam de două săptămâni se fac antrenamentele acestea de grup”, ne-a declarat antrenorul Alexandru Pelici.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

România are peste 8000 de cazuri de coronavirus și starea de urgență va mai dura. Așadar, nici antrenamentele nu vor putea fi reluare prea curând. Pelici spune că nu e îngrijorat din acest motiv. ”Nu sunt neapărat îngrijorat. Cel mai important aspect la care trebuie să ne gândim acum este sănătatea tuturor. Văd că se discută diverse variante de reluare, și optimiste. Era acea primă variantă cu mijlocul lunii mai. Dar eu cred că lucrurile vor merge mai departe și va mai dura ceva până să putem relua. Până la urmă nu contează ce vreau eu, Pelici, sau unii și alții, ci sănătatea tuturor. Dacă se vor relua antrenamentele și un jucător e bolnav, cine își asumă răspunderea? Acea echipă ar fi, cumva, condamnată. Cine răspunde în aceste situații? Apoi, să se joace fără spectatori nu are niciun farmec”, consideră Pelici.

Tehnicianul timișorean a primit și el vestea morții lui Valentin Podean, fost fotbalist lugojean decedat la doar 49 de ani. Fostul mijlocaș central avea probleme de sănătate, făcea dializă, iar o infecție cu coronavirus l-a răpus. Alexandru Pelici își amintește că Podean era un jucător foarte bun în liga secundă. ”Numele îmi este cunoscut, chiar dacă personal nu l-am cunoscut. El era generația 1971, eu sunt 1974. Sigur am jucat ceva amicale cu el, nu cât a fost la Poli, ci cât a jucat la Lugoj, când eram eu la Progresul sau la Poli. În meciuri oficiale sigur nu ne-am întâlnit. Știam că era unul dintre mijlocașii buni ai Lugojului”, a spus Pelici despre Podean, singurul fost fotbalist mor de coronavirus pe teritoriul României.

Deoarece suntem în perioada sărbătorilor pascale, Alexandru Pelici a ținut să transmită și un mesaj către lumea sportului. ”Cu ocazia aceasta, prin intermediul dumneavoastră, transmit Paște fericit tuturor fotbaliștilor, antrenorilor, arbitrilor și celor implicați în fenomen. Sper să ne revedem cât mai rapid la fotbal, să fim sănătoși cu toții”, a mai spus antrenorul Ripensiei.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.