Joma - JSport.roJSport.ro

Ripensia a luat bătaie la scorul de 5-0 în fața celor de la CS Mioveni, după un joc extrem de slab. Rezultatul este cea mai dură înfrângere suferită de la reînfințarea clubului din 2012. Drept e că a fost în fața unui adversar care poate începe să se gândească serios la promovare, care a înscris prin Davide Massaro, de două ori, Valentin Coșereanu, Raul Costin și Simon Măzărache.

Timișorenii au început meciul cu cinci fundași, din dorința lui Pelici de anihila adversarul. Doar începutul de meci a fost însă echilibrat. În minutul 16, după o greșeală a lui Tînc, italianul Massaro a primit o pasă, a pivotat și a tras sigur pe el la colțul lung. Gazdele nu au avut cum să-l învingă pe portarul Croitoru, în zi de mare formă. De partea cealaltă, Mociu a salvat o fază la care Massaro putea să înscrie din nou. Din minutul 30, Pelici l-a scos pe Tînc și l-a introdus pe atacantul Staicu, dar golurile le-au marcat tot gazdele. Mai întâi, în minutul 36, prin același Davide Massaro, după o pătrundere în careu. Apoi, Coșereanu a recuperat o minge din apărarea visătoare a gazdelor și a înscris. La pauză s-a intrat cu 0-4 pe tabelă, după ce Costin a marcat după un simplu aut de margine.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La pauză, Pelici lpa introdus și în teren și pe Fotescu. Roș-galbenii au ținut ceva mai mult de minge, dar fără folos. Fotescu a prins un șut bun în minutul 54, dar mingea s-a dus peste poartă. Alte ocazii, ale lui Apro sau Tudorache, nu au fost prea periculoase. În schimb, în minutul 64, Coșereanu a tras tare, dar Mociu a reușit să respingă de sub bară. Pentru gazde, Staicu a mai avut un șut foarte bun, din întoarcere, salvat de Croitoru. Golul a venit tot în contul gazdelor, După ce Alexe și Hergheligiu au făcut ce au vrut în careu, mingea a ajuns la Măzărache, care a marcat. În minutul 88, Ripensia l-a pierdut și pe Hecsko, eliminat cu al doilea ”galben”. În prelungiri, bănățenii puteau marca golul de onoare, dar Călin, în loc să șuteze, a respins mingea.

Ripensia Timișoara Mociu – Ad. Popa (M. Fotescu 46′), Hecsko (cpt.), Tînc (M. Staicu 29′), Apro, C. Toma – Vl. Tudorache, T. Călin, C. Lungu – Al. Popovici (Monea 75′), Alb. Voinea

CS Mioveni: Fl. Croitoru – Rob. Ghiţă, Celea, Beţa, Burnea (cpt.) – M. Şerban, R. Costin (Cioargă 73′) – Măzărache, Coşereanu (Ct. Alexe 65′), Hergheligiu – Massaro (Anghelina 67′)

Pelici a spus că echipa sa a jucat slab, dar că Ripensia are ca unic obiectiv salvarea de la retrogradare. ”E greu să își găsești cuvintele după un asemenea joc, după un asemenea scor. Jocul nu l-am început rău, am încercat să jucăm cu trei fundași centrali, pentru că știam că Mioveniul are jucători care penetrează foarte bine, pleacă foarte bine din linia a doua, vine bine la interior și creează superioritate la fundașii centrali. Din păcate, chiar și așa, cu trei fundași centrali, n-am reușit să închidem, După aceea am schimbat sistemul din mers, în minutul 30. Din păcate, am luat trei goluri în zece minute. Din păcate, am luat trei goluri în zece minute. Meciul era deja jucat, nu rămânea decât să încercăm să reparăm din rușinea pe care am resimțit-o în prima repriză. E un rezultat dur, care nu știu dacă reflectă neapărat realitatea. Realitatea de azi o reflectă cu vârf și îndesat. Mioveniul a înscris aproape la fiecare ocazie pe care și-a creat-o. Noi nici măcar la ultima fază, din 30 de cm sau jumătate de metru de poartă, la ieșirea lui Croitoru aiurea, nu am reușit să înscriem. Nu aceasta cred eu că e imaginea noastră. Au fost 9 minute groggy, ca și un boxer care a luat un punct și aștepta knock-out-ul. Am luat goluri la ultima secundă, dintr-o aruncare de la margine, o schimbare de direcție, cu capul. Pase cu capul, un gol de grădiniță, de curtea școlii, greșeli impardonabile. Golul doi a fost combinația asemănătoare cu golul cu Buzăul. Greșeli care se repetă. În loc să mergem în continuare după oameni, ne părăsim oamenii. Asta este. Noi știm unde suntem. Știm ceea ce avem de făcut. Ideea e că, din păcate, reușim meciuri bune, reușim să ne facem o imagine frumoasă, și după aceea, dăm cu piciorul la tot ceea ce am făcut frumos după acel egal de la Cluj”, a precizat Pelici după joc.

Marius Stoica a recunoscut că nu se aștepta ca echipa sa să joace atât de bine. ”Bineînțeles că ne-a surprins și pe noi jocul pe care astăzi noi l-am controlat în totalitate, și prima repriză și a doau repriză. Ne-au cam ieșit toate. Aici îmi felicit echipa pentru abordarea acestui joc. Am marcat și cinci goluri. Nimeni probabil nu anticipa un asemenea joc și o victorie concludentă. Ne așteptăm probabil, la un joc mult mai greu, dar am fost pregătiți. Știam adversarul foarte bine. Chiar dacă îl apreciez foarte mult pe Alex Pelici, el fiind la noi antrenor principal și având niște rezultate foarte frumoase la Mioveni. Noi am știut cam la ce ne așteptăm de la aceasta partidă. A vrut să ne surprindă cu o așezare cu trei fundași centrali. Până la urmă, a fost benefică pentru noi. Am marcat patru goluri în prima repriză. Cred că a fost cea mai bună repriză pe care noi am făcut-o într-un joc. Ne priesc deplasările de la Timișoara. Aspectul jocului ne bucură și ne dă încredere că putem merge cu aceste rezultate până la finalul turului de campionat”, a spus antrenorul Mioveniului.

Ripensia va juca în etapa intermerdiară miercuri de la ora 15, cu Pandurii, la Târgu Jiu.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.