Joma - JSport.roJSport.ro

La fel ca într-o căsnicie, și la Ripensia au fost discuții despre ”divorț”, mai precis, antrenorul Alexandru Pelici nu mai era convins că vrea să continue la roș-galbeni. Până la urmă, tehnicianul și finanțatorul Mihu au ajuns la un consens și au detaliat motivele dezacordului. De asemenea, clubul și-a stabilit transferurile și coordonatele pregătirii de iarnă.

Concret, de acum încolo, clubul vrea să promoveze în fiecare sezon cel puțin doi jucători din propria pepinieră și măcar unul dintre ei să primească o ofertă de transfer. ”A existat o situație la un moment. Eu și antrenorul Pelici am avut discuții, și înainte, și în ultima perioadă. Încercăm să ducem clubul pe o direcție care să ne permită realizarea obiectivelor strategice. Primul dintre ele este creștere de jucători. Trebuie să rămânem foarte atenți și la menținerea în Liga 2, care este al doilea obiectiv strategic pentru această perioadă. Noi, fiind un club privat, trebuie să avem alte priorități față de cluburile care își desfășoară activitatea pe bani publici, unde nu contează că în fiecare an dispar un milion sau un milion și jumătate de euro. La noi contează acest lucru. Eu mi-am dorit dintotdeauna să continuăm cu Alexandru Pelici. Este acasă, este bănățean, are toate atuurile să se ridice la nivelul la care se așteaptă lumea. Mi-am propus să se întoarcă la club măcar 20% din ce investesc. Fotbalul pe care îl practicăm trebuie să devină un spectacol. Nu putem face fotbal doar pentru fotbaliști, antrenor și doi-trei oameni din jurul clubului”, a precizat președintele Dumitru Mihu.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Pelici spune că a fost foarte dezamăgit după meciul pierdut cu 2-1 cu FC Argeș, și acesta a fost motivul principal pentru care nu a mers la Buzău. ”Le promit suporterilor nu că vom câștiga toate meciurile, dar nu vom mai vedea atitudinea de la jocul cu FC Argeș, când mie personal mi-a fost rușine că antrenez Ripensia, pentru că la finalul jocului am văzut nepăsare. Acesta a fost un punct care mi-a cauzat multe dezamăgiri. De aici a intervenit scurtcircuitul de la jocul cu Buzăul, a fost principalul factor. Dar, cum a spus Ion Țiriac, sunt destul de inteligent ca să îmi dau seama când sunt prost. Mi-am dat seama că putem face lucruri frumoase. Omul de lângă mine mi-a dat toate dovezile necesare”, a explicat Pelici.

Mihu și Pelici au spus că vor mai fi două-trei plecări. Oferte sunt pentru un portar și golgheterul Albert Voinea, care însă rămâne sigur la Timișoara. Ripensia mai caută patru fotbaliști, pentru posturile de portar, fundaș central, atacant lateral și atacant central. Altfel, Pelici a comentat despărțirile de Zaluschi și Fotescu, jucători care au avut și meciuri bune. ”Aș fi avut nevoie de Zaluschi de la începutul acestui campionat. A fost o schimbare în bine la Zaluschi în pregătirea de vară, dovadă fiind faptul că anul trecut a jucat aproape toate meciurile și nu a înscris deloc. Acum în primele etape a înscris trei goluri, dovadă că randamentul lui a crescut. A înțeles că fotbalul se face transpirând. A plecat la mai bine, îi doresc succes. Fotescu din păcate a început bine campionatul. A marcat cu FC Argeș, a scos penalty cu UTA, a dat pasă de gol cu Daco-Getica, dar apoi randamentul său a scăzut. Probabil distanța față de casă, nemulțumirile sale…Nu a putut să se integreze, și aici avem și noi partea noastră de vină. A fost dorința lui să plece”, a precizat antrenorul.

Reunirea echipei va fi la data de 14 ianuarie. Ripensiștii se vor pregăti pe plan local, iar în 24, de Mica Unire, ay primul amical, cu Fortuna Becicherecu Mic. Din 27 ianuarie până în 7 februarie, echipa va fi în cantonament în Antalya. La revenire, în 12 și 15 sunt programate jocuri cu Chișineu Criș și ACS Dumbrăvița.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.