Joma - JSport.roJSport.ro

Ripensia Timișoara s-a impus cu 2-1 în meciul cu Concordia Chiajna, după o evoluție bună a bănățenilor. Golurile gazdelor de pe Electrica au fost marcate de Apro, din penalti, și Neagu. Pentru ilfoveni, care nu au arătat deloc ca o echipă venită din prima ligă, a Bilal Bari.

Partida a început echilibrat, cu cele două formații care s-au anihilat reciproc. Neagu a creat singura mare ocazie, dintr-o lovitură liberă respinsă de Greab, care și-a salvat echipa de la unele ocazii bune ale ripensiștilor, pe tot parcursul jocului. Gazdele au pus presiune mai multă și până la urmă, timișoreanul Dobrosavlevici l-a faultat pe Voinea în careu. Din penalti, Apro a deschis scorul în minutul 32. Bucuria a ținut puțin, deoarece peste șase minute, a venit egalarea. După o lovitură liberă, Albu i-a trimis lui Bari, la o fază la care mulți fotbaliști se aflau în careul gazdelor, iar atacantul a marcat. Până la pauză, Chera a avut o ratare mare, la o fază la care a reluat ca și cum era apărător al Chiajnei.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

A doua repriză a aparținut destul de clar Ripensiei. Chiajna a avut o ocazie în debutul mitanului secund, când Albu a reluat cu capul, peste poartă. Ripensia a fost însă mult mai periculoasă, chiar dacă a avut ocazii irosite de Voinea, cu capul, iar apoi, mingi apărate de Greab la șutul în forță al lui Lungu sau o lovitură liberă bătută de Neagu. Chera a mai contabilizat o ratare, pentru ca golul victoriei să vină după prima schimbare a lui Pelici. În minutul 72, nou-intratul Popovici a centrat foarte bine pentru Neagu, care și-a încununat evoluția bună cu un gol. Pe final, Toma a mai avut un șut periculos, din lovitură liberă, care s-a dus peste poartă, iar pentru gazde, Batin a avut un șut foarte slab, apărat de Dobre.

Ripensia Timișoara: Şt. Dobre – Caius Lungu, Tînc, Apro (cpt.), C. Toma – Burdeţ, Stoi – Fotescu (Al Popovici 71’), Al. Neagu (T. Călin 77’), Chera (I. Vasluian 86’) – Alb. Voinea

Concordia Chiajna: Greab – Dumitraş, Stănică, Dobrosavlevici (cpt.),Fota (V. Olteanu 50’) – Al. Albu, Paliu (Obedeanu 69’), L. Ion, Hamzaoui (Tîrcoveanu 77’), Batin – Bari

Pelici este mulțumit de rezultat, dar și de evoluția echipei. ”O victorie importantă, mai ales prin prisma faptului că fără cele trei puncte cu Daco-Getica eram din nou într-o situaţie grea, eram din nou în zona roşie a clasamentului. Am reuşit să câştigăm, erau foarte importante cele trei puncte, cu atât mai mult cu cât sunt împotriva unei echipe care vine din Liga 1, echipă care nu ştiu dacă are vreo șase-șapte jucători în primii 11 care au jucat în Liga 1, dacă e să fac referire la Greab, Dobrosavlevici, Fota, Albu, Ivanovici, care au fost pe bancă. Un lot echilibrat şi bun pentru această ligă. Îmi felicit băieţii, cred că victoria este meritată, am mai avut situaţii de a marca. Mă bucură acest lucru, că suntem unde trebuie să fim. Cred că am legat al patrulea joc fără înfrângere după ruşinea cu Mioveniul şi mă bucură acest lucru. Îi felicit din tot sufletul”, a precizat Alexandru Pelici.

Erik Lincar spune că echipa sa trebuie să aducă neapărat puncte din deplasare și să fie mai combativă în atac. ”Este adevărat că astăzi știam că și prin prisma terenului, a condițiilor de joc, va fi un meci de luptă, bazat pe anumite situații de concentrare. Cum a fost și penalty-ul pe care l-am încasat, tot așa, o situație care nu anunța prea multe. Eram siguri că se va marca gol din fază fixă. Până urmă, e bine că am reușit noi. Din păcate, a a doua repriză, cred că nu prea am reușit să mai fim așa de combativi, iar cei de la Ripensia chiar și-au creat două trei ocazii foarte bune de a marca. Felicit echipa gazdă. Îmi pare rău că nu reușim în deplasare să câștigăm puncte”, a declarat antrenorul Chiajnei.

Etapa viitoare, Ripensia are o deplasare la Turris Oltul Turnu Măgurele.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.