Joma - JSport.roJSport.ro

Ripensia Timișoara a disputat vineri după-amiază primul meci de verificare al acestei ierni, cu Fortuna Becicherecu Mic. Formația din Liga 3, locul 9 în serie, s-a impus cu 1-0. De precizat că la ripensiști au jucat trei jucători din Republica Moldova aduși în ziua meciului, dar și alți doi români, în probe.

Unicul gol al întâlnirii l-a marcat Costel Zurbagiu, în minutul 35, din 8 metri, sub bară. La joc au apărut și cinci noutăți la roș-galbeni. Este vorba de trei jucători din Republica Moldova, de la Dinamo Auto Tiraspol. Ivan Urvanțev, mijlocaș central de 22 de ani, Andrei Macrițchii, mijlocaș stânga de 23 de ani, și Valerii Macrițchii, fundaș central, fratele geamăn al primului. De asemenea, au mai jucta atacantul de 23 de ani Cosmin Sârbu, trecut pe la ASA Târgu Mureș și CFR Cluj șic are în toamnă nu a avut echipă, dar și Daniel Mărgărit, atacant tot de 23 de ani, ultima dată la Unirea Alba Iulia.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Ripensia Timișoara: Moldovan, A. Macrițchii, V. Macrițchii, Apro, Benea, Stoi, Călin, Neagu, Urvanțev, Mărgărit, Sârbu. Au mai intrat: Dobre, Tînc, Lungu, Păduraru, Țiereanu, Hecsko, Popa, Burdeț, Popovici, Monea, Chera, Vasluian, Mărgărit, Golda, Gavrilă.

Fortuna Becicherecu Mic: Jurcă (în probe), Toma, Roșie, Soare, Leuceanu, Zurbagiu, Giuricici, Gălățan, Z. Radu, Bîrză, Silaghi. Au mai intrat: Culda, Ciută (în probe) Costoaie, Terec, Bostan, Oneț, Centea, Hodiș, V. Vrancovici (probe), Oancia, Cluci, Olariu (probe), Anagor, Stănilă.

Pelici a fost nemulțumit de modul în care s-a primit golul. ”Un joc bun, venim după o primă parte a pregătirii. Ne-am creat destul situații de a marca, din păcate, le-am irosit. Nu contează atât de mult rezultatul în momentul acesta. E supărător că am primit din nou gol la o fază foarte simplă. Rămâne să lucrăm partea tehnico-tactică în Antalya, cu jocuri de verificare, unde vom întâlni adversari buni. Ne dorim să ne pregătim cât mai bine pentru ceea ce urmează. E supărător că primim gol foarte ușor, din faze ușoare”, a punctat antrenorul Ripensiei.

Pelici a vorbit și despre transferuri, în contextul în care după ce i-a anunțat pe moldoveni, clubul și-a dat seama că pentru Urvanțev au de plătit o grilă. ”Sunt jucători interesanți, dar e o problemă la unul dintre ei. Nu știu exact cum e statutul lor, vizavi de plata unei grile. Dacă s-au înțeles cu clubul, s-ar putea să ne ajute. La Ivan e un semn de întrebare. Toți patru jucătorii care au evoluat azi sunt jucători care pot să ne ajute. Cel puțin la Sârbu e o problemă fiică, mai are de recuperat. Vârsta îl face să fie interesant pentru noi. Sârbu va rămâne sigur din punctul meu de vedere. E un jucător care odată pus pe picioare, ne poate ajuta. Are calitate acolo între linii, în zona centrală mai degrabă decât în aripă unde a jucat în prima repriză. Ca vârf doi, poate fi mai util. Poate suplini, în anumite momente, absența lui Zaluschi. E un jucător cu gleznă fină. Mărgărit a venit aseară, a făcut antrenamentele și astăzi a jucat. Nu putem să ne edificăm după aceste 60 de minute, se vede că și el e în urmă cu pregătirea, n-are ritm de joc. A avut două sau trei situații. Nouă ne trebuie un om care să înscrie, un marcator. Prin plecarea lui Albert, acolo rămânem în pană mare”, a explicat Pelici.

Antrenorul a vorbit și despre plecarea lui Voinea. ”Sunt două aspecte. Cel profesional și cel uman. Ca profesionist, nu pot să spun că nu-mi pare rău. E golgheterul seriei. A venit din Liga 3 și a ajuns golgheterul Ligii 2. Bravo lui, a muncit. Eu personal mă bucur, pentru că am mai lucrat împreună demult, la Vâlcea. În plan uman, e clar că-l înțeleg. Pentru asta muncește, are o familie, are copil. E normal să încerce să prindă orice tren care îi apare în față. Dacă a fost o afacere care a mulțumit clubul, nu o să mă pun de-a curmezișul. E clar că și el își dorea foarte mult să plece. Nu mă pot opune plecării. Va fi greu de înlocuit, dar sperăm să găsim jucătorul. Așa cum și el a venit de la Liga 3 și intrase într-un con de umbră. Nu știu cine ar fi crezut că putea fi golgheterul Ligii 2. Poate vom mai găsi un Albert Voinea”, a mai spus Pelici.

Vasile Luță a fost foarte mulțumit de echipa sa. ”Important e că am reușit un joc bun, ținând cont că am început pregătirea abia de patru zile. Băieții mei s-au prezentat onorabil în fața Ripensiei. Rezultatul contează mai puțin. Contează că am ieșit toți valizi după acest joc. Încă nu am intrat în ritm, s-a văzut în anumite momente ale jocului că nu avem prospețime, dar, cu trecerea timpului, băieții vor ajunge la un nivel fizic bun. Vom semi-cantonament pe plan local, în Timișoara. Sunt mulți jucători tineri în probe, asta am și căutat. Vreau să testez cât mai mulți ca să împrospătez un pic lotul. La seniori nu vor fi multe schimbări, pentru că eu cred că am un grup unit și omogenitatea echipei s-a văzut și în turul campionatului, cu toate că am fost o echipă nou-promovată”, a punctat antrenorul Fortunei.

Ripensia va pleca de luni în cantonament în Antalya.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.