Joma - JSport.roJSport.ro

Ripensia Timișoara a cedat acasă cu 2-1, în fața celor de la SCM Gloria Buzău, după un meci în care elevii lui Alex Pelici nu au mai putut face miracolul de la Pitești. Pentru trupa lui Ilie Stan, ambele goluri au fost marcate de Valentin Alexandru, jucător trecut și prin prima ligă, în timp ce căpitanul Călin Toma a marcat golul gazdelor.

Începutul de joc a fost favorabil ripensiștilor, care au deschis scorul în minutul 11, după ce Zaluschi a trimis în stânga, pentru urcarea lui Călin Toma, care a marcat din careu. Bucuria nu a ținut mult, deoarece în minutul 13, , după un contraatac, Valentin Munteanu a lăsat pentru Valentin Alexandru, care din 10 metri l-a învins pe Păduraru. Gazdele au mai avut o ocazie prin Popa, care a tras prost, după care buzoienii au ratat spațiul porții la execuțiile lui Vali Alexandru și Tucaliuc. În minutul 39, același Alexandru a marcat cu un șut perfect din lovitură liberă de la 18 metri. Până la pauză, ripensiștii puteau egala, dar Tudorache a prins o centrare la care mingea a trecut paralel cu poarta.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Nemulțumit de aportul său, la pauză, Pelici l-a schimbat la pauză pe Fotescu cu Neagu. Cel mai bun de pe teren a fost însă Zaluschi, care a pus presiune la poarta lui Balauru, fără să și poată marca. În minutul 50, din lovitura liberă a decarului Ripensiei, portarul Gloriei a respins cu corpul, în corner, și nu a lipsit mult să se păcălească. O altă lovitură liberă bătută de Zaluschi de la peste 30 de metri a stârnit nemulțumirea celor 500 de spectatori, care au reclamat corner, la o fază la care mingea palma lui Balauru era aproape de transversală. Doar cu eforturile lui Zaluschi nu s-a făcut primăvară, iar timișorenii nu au putut egala. De menționat că din minutul 60, Tînc a ieșit accidentat la ochi.

Ripensia Timișoara: Păduraru, Popa, Țiereanu, Tînc (’60 Hecsko), Toma, Burdeț (’81 Staicu), Tudorache, Fotescu (’46 Neagu), Zaluschi, Chera, Voinea.

SCM Gloria Buzău: Balauru, Gîț, Ioniță, Ghinga, Perju, Balgiu, Vîlsan, Tucaliuc (’70 Godin), Munteanu (77 Enescu, V. Alexandru, Huiban (’90 Pîrcalabu).

Pelici a arătat obrazul unor jucători după acest meci. ”Îmi pare rău pentru această înfrângere. Din păcate, ce am luat la FC Argeș cu atâta trudă am pierdut astăzi foarte, foarte ușor. E păcat de munca noastră și de faptul că am pierdut acest joc. Nu știu dacă am fi meritat să câștigăm, per total. Dar în niciun caz nu meritam să pierdem. Am avut situațiile noastre bune imediat după 0-1. Cred că dacă am fi făcut 2-0, meciul ar fi fost cumva închis. Din păcate, din două execuții ale unui jucător de excepție, Valentin Alexandru… Astăzi Buzăul ne-a bătut prin execuțiile a doi jucători, Valentin Munteanu și Valentin Alexandru, doi jucători de excepție la nivelul acesta, care pot să destabilizeze oricare apărare. Cam așa s-a scris istoria jocului. Era clar că pe căldura aceasta că bateriile se epuizează, și nu am mai avut luciditate, cel puțin pe final, să atacăm cum trebuie. Deși chiar și pe final am avut o șansă de a restabili egalitatea. Cred că un rezultat de egalitate era echitabil astăzi. Nu meritam să câștigăm, dar nici să pierdem. A trebuit să facem și o schimbare forțată. Nu trebuia să lum primul gol. Era un gol foarte simplu făcut de doi jucători, o minge sărită peste. Trebuia să oprim jocul acolo. O tranziție pozitivă foarte bine făcută. Până la urmă, pe asta erau periculoși. Au mai avut două situații și în a doua repriză. Îmi pare rău pentru suporterii noștri. A fost lume, a fost o atmosferă frumoasă și meritam să scoatem un punct din jocul acesta. Chiar așa încâlcit, pentru că a fost un joc de luptă în a doua repriză, ei s-au mulțumit să se aglomereze și să prindă pe atac rapid și contraatac. Iar noi n-am găsit soluții. Deși am avut două trei situații bune. Dar jocul s-a jucat în prima repriză. Probabil și ei știau că noi venim după trei zile de la ultimul joc și că bateriile noastre odată cu trecerea timpului se vor termina. Și au intrat cum nu se poate mai bine. Noi eram obligați să alergăm după egalare și le-a convenit lucrul acesta. Vreau să le atrag atenția jucătorilor care au intrat și n-au fost folosiți până acum. Nu e destul să intri doar și să fii supărat că nu ești titular. Toată lumea, în momentul când intră, trebuie să-și facă datoria. Au fost și jucători de care sunt puțin dezamăgit, care au făcut un joc foarte bun meciul trecut. Dar asta nu ajunge, nu trăim din amintiri. Trebuie meci de meci să fim acolo unde trebuie și să ținem ștacheta sus”, a spus Pelici.

Ilie Stan a precizat că el va aborda toate jocurile la victorie, fără a ține cont că Buzăul nu are drept de promovare sezonul acesta. ”Îmi felicit echipa pentru dorința fantastică de a luat cele 3 puncte, respectând ceea ce am pregătit de când suntem împreună, de două luni de zile de când am făcut această selecție. Jucătorii mei înțeleg de la meci la meci că fără sacrificiu și fără un spirit fantastic  nu putem câștiga. Astăzi au făcut un joc bun, nu numai pentru cele 3 puncte. Dar am avut momente în joc în care am arătat ca o adevărată echipă. Vreau să-i felicit pentru că am revenit imediat după 1-0 și am înscris două goluri din acțiuni lucrate. Mă bucur, îi felicit și spun că începând din acest sezon sperăm să scriem istoria pe care o merită suporterii noștri. Jucătorii i-au oferit colegului și prietenului meu Robert Panduru această aniversare. Până la urmă, importante sunt cele 3 puncte. Motivația jucătorilor trebuie să fie și mai accentuată pe viitor. Sper că de la meci să facem spectacol și să câștigăm jocuri, a precizat Ilie Stan.

Ripensia va juca săptămâna viitoare sâmbătă, în deplasare la Metaloglobus București.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.