Joma - JSport.roJSport.ro

Ripensia Timișoara a fost învinsă la scorul de 2-1 în meciul jucat pe teren propriu cu Campionii FC Argeș, după un joc mult mai consistent al adversarilor. Pentru învingători au marcat Răzvan Matiș și Andrei Prepeliță, iar pentru timișoreni a marcat tot un piteștean, Alexandru Neagu. Meciul a început cu 6 minute după ora oficială, deoarece s-a intonat și imnul național.

Ripensia nu a reușit să aibă o evoluție grozavă, iar FC Argeș, a avut, per ansamblu, un plus tot jocul. Omul cu cea mai bună evoluție în atac a fost Neagu, care în prima repriză nu a reușit însă să-l învingă pe Ducan. Prima mare ocazie a oaspeților a fost în minutul 14, când Buhăescu a centrat pentru Blejdea, care nu l-a putut învinge pe Dobre din câțiva metri. Peste zece minute, Nini Popescu a trimis multe peste dintr-o situație ideală, dar până la urmă, în minutul 27, Matiș a marcat din 3 metri, după o centrare de la Blejdea. Piteștiul a mai fost periculoasă, cu urcările în atac cu cel puțin doi jucători, iar Prepeliță a trecut pe lângă ocazia de a majora diferența la pauză.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

După ce la pauză, Pelici l-a introdus și pe Zaluschi în teren, timișorenii au reușit egalarea în minutul 48. A fost o centrare din dreapta lui Voinea, iar Neagu a înscris cu capul de la bara a doua. Argeșul nu și-a schimbat ”partitura” și a mai avut două ocazii prin Blejdea și Turda, dar Dobre s-a interpus în calea mingii de ambele dăți. Timișorenii nu au mai jucat mare lucru, spre nemulțumirea spectatorilor, care au răbufnit la o minge centrată total aiurea peste poartă de Lungu. În minutul 68, Argeșul a revenit la conducere, după un corner, când Dobre a ieșit pe sub minge, iar Prepeliță a putut marca nestingherit cu capul. Singura mare ocazie a Ripensiei a fost un șut trimis puțin peste poartă de Neagu. Din minutul 82, după accidentarea lui Burdeț, gazdele au rămas în zece, deoarece se epuizaseră schimbările.

Ripensia Timișoara: Şt. Dobre – Caius Lungu, Hecsko, Apro (cpt.), C. Toma – Burdeţ, Stoi (Zaluschi 46) – Al. Popovici, Al. Neagu (Fotescu 75), Chera (T. Călin 75) – Alb. Voinea

FC Argeș: Ducan – Tofan, Turda, Şerbănică, Muşat – Prepeliţă (cpt.) – Rz. Matiş, I. Şerban (Brînzan 77), Blejdea (Rob. Grecu 90+3), N. Popescu (I. Năstăsie 88) – Buhăescu

Alexandru Pelici a lăsat să se înțeleagă că așteaptă mai multe și de la jucători, dar și de la conducere. ”Din păcate se încheie seria aceasta a invincibilității. Ne doream foarte mult să terminăm cu un rezultat bun. Din păcate, nu am reușit. Asta este. Strângem rândurile, mai avem o etapă de jucat și apoi urmează vacanța. Două goluri primite foarte ușor, pe greșeli personale. Îmi pare rău că nu am reușit să aducem bucurie suporterilor. Mergem la Buzău să încercăm, așa cum am încercat peste tot unde am fost, să recuperăm punctele. În momentul în care trebuie să faci marcaj și știi cu cine trebuie să stai…E al nu știu câtelea meci în care luăm goluri pe greșeli de genul acesta. Nu știu cum se pot corecta greșelile acestea personale. E lipsă de responsabilitate. Facem greșeli la rând, o ieșire hazardată din poartă pe sub minge, a lui Ștefi (n.r. Ștefan Dobre)…Dar lucrurile acestea se întâmplă. Din păcate, noi când avem șansa nu reușim să câștigăm. Etapa trecută am fi meritat să câștigăm. Astăzi nu știu dacă meritam să pierdem. Clar nu meritam să câștigăm, dar cred că un egal ar fi fost mai echitabil. Dar din nou, am fost taxați în urma greșelilor personale, la fel cum s-a întâmplat de multe ori în acest tur de campionat. Sunt foarte dezamăgit. Speram la mai mult, dar asta este. Mergem înainte. Cu toții suntem vinovați. În frunte cu mine, bineînțeles, în momentele acestea. Mai e o etapă, tragem linie, vedem ce va fi în iarnă”, a precizat Pelici.

Ionuț Badea a lăudat și ceea ce se face la Ripensia. ”A fost o partidă de luptă, o partidă în care faza ofensivă a avut de suferit în multe momente, dar nu neapărat din cauza individualității sau a calității individuale a jucătorilor, ci mai degrabă din cauza stării terenului, care a egalizat mult valorile astăzi. Chiar și așa, am creat destule situații de marca. Din punctul asta de vedere sunt un pic nemulțumit, pentru că suferim la această finalitate. E pe undeva explicabil, fiind un final de sezon. Pentru noi, trebuie să ne gândim ca și cum e ultima partidă. Însă am întâlnit un adversar dârz, foarte bine pus în teren și adaptat la caracteristicile jucătorilor și a ceea ce are aici Alexandru Pelici. Este un antrenor cu ștate vechi în fotbalul românesc. Mă bucur că sunt antrenori buni în Liga 2, care pot ridica nivelul acestui campionat. E un campionat în care e foarte greu de pe acuma să spui cine promovează și cine retrogradează. Este o luptă pentru puncte, sunt mulțumit pentru rezultat, dar asta nu înseamnă pentru mine nimic, decât 3 puncte și încă un meci pe care trebuie să-l tratăm foarte serios”, a spus antrenorul argeșenilor.

Ripensia va juca ultimul meci din 2019 sâmbăta viitoare, la Buzău.

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.