Joma - JSport.roJSport.ro

Ripensia Timișoara a trăit din nou scorul de 3-0, de data aceasta, ca învinsă, la Arad, pe terenul UTA-ei. Roș-galbenii au avut și câteva momente bune, dar relativ puține, iar liderul a putut să se desfășoare în voie și să înscrie prin Buhăcianu (o dublă) și Ursu.

În prima repriză, UTA a ”călărit” Ripensia și a ținut-o în defensivă, în propria jumătate. Ocaziile ripensiste au fost destul de palide. Și UTA a început cu ratări mari, mai întâi a lui Buhăcianu, apoi a lui Tomozei, care a avut o reluare puțin peste transversală. Cu cavalcada arădeană în asalt mereu spre poarta Ripensiei, a venit și primul gol. Isac a dat o pasă filtrantă pentru Buhăcianu, care a tras din unghi, iar mingea s-a dus pe lângă Moldovan. Popovici și Tudorache au ajuns în fața porții lui Iacob, dar fără să aibă execuții care să dea emoții arădenilor. Până la pauză, același Tomozei a mai avut o reluare cu capul, pe lângă buturi.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În repriza a doua, raportul de forțe în teren a părut că se echilibrează, dar tot arădenii au fost cei care au mai înscris, și chiar de două ori. În minutul 54, după ce arbitrul l-a sancționat pentru Oroian pentru simulare, spectatorii au fost nemulțumiți. Oamenii au avut ocazia să se bucure în minutul 62, Buhăcianu a marcat cu stângul, dintr-o centrare a lui Tomozei, după o pasă de la același Isac. ultimul gol a venit în minutul 80, după ce mingea a circulat între Buhăcianu, Ursu și Rus. Hecsko a luftat, iar Ursu a profitat și a înscris. Timișorenii s-au trezit la scorul aceste. Urvanțev a avut un șut scos de sub transversală de Iacob, iar Popovici a avut o dublă ocazie, mai întâi salvată de portar, apoi reluare în bară.

UTA: Fl. Iacob – Tomozei, Melinte, Fl. Ilie, Rrumbullaku – R. Moise, Dam. Isac – Oroian (Miculescu 82′), Al. Ioniţă (Cip. Rus 54′), Bustea (Oct. Ursu 39′) – Buhăcianu

Ripensia: H. Moldovan – Caius Lungu, Apro, Hecsko, A. Macriţchii (Monea 60′) – V. Macriţchii, C. Tudor, Al. Neagu (Urvanţev 64′) – Chera, Al. Popovici, Tudorache (C. Sîrbu 79′)

Laszlo Balint a avut cuvinte de laudă și pentru Ripensia. ”Nu pot decât să fiu mulțumit de această victorie. O victorie importantă, pentru noi această întâlnire cu Ripensia a fost un adevărat examen. Este o echipă organizată, disciplinată. A trebuit să avem răbdare, luciditate, să avem acel spirit, pe care mi-am tot dorit să fie la același nivel. Le mulțumit fanilor, pentru că au făcut o atmosferă extraordinară. Am avut și momente în care am suferit, aici e nemulțumirea mea. Ocaziile lor au venit după unele faze exacte. Știam că atunci când avem posesia, avem atac pozițional, Ripensia interpretează foarte bine tranziția pozitivă. Dar victoria noastră nu poate fi contestată. Trebuie să încercăm să fim constanți la ce avem de făcut. Îl felicit pe Alexandru Pelici, reușește să construiască echipe bune. Chiar dacă a pierdut jucători importanți în această iarnă. Echipa a avut momente când a arătat bine, au reușit să împingă jocul de construcție, să ajungă în careul nostru. Pe atac rapid și contraatac, Ripensia e una dintre echipele cele mai eficiente. Mă bucur că am reușit să terminăm jocul fără gol primit”, a precizat Balint.

Alexandru Pelici a spus că rezultatul e just, și a explicat de ce în tur a fost alt meci. ”Un joc disputat. Cred că a fost un joc plăcut ochiului pentru cei care au venit la teren. E o victorie meritată. Am avut și noi șansele noastre pe care nu le-am fructificat. Diferența s-a făcut la execuții. Noi încercăm să acumulăm puncte, să ieșim din zona aceea a clasamentului. Poate diferența de scor e un pic cam mare, am avut și noi șanse să înscriem, au fost câteva greșeli personale, dar se întâmplă. Mergem mai departe. Noi am încercat să jucăm, să ne creăm ocazii. Nu am venit să facem anti-joc. Am avut ocazii la 0-0, la prima lovitură liberă. Din păcate, nu am dat pe poartă, ei la prima minge pentru Buhăcianu au reușit să înscrie. Am avut și la 1-0 șansa să intrăm iarăși în joc, apoi s-a făcut 2-0. Și la acest scor am avut ocazii prin Urvanțev și Popovici, de două ori. Atunci (n.r. în tur) a fost puțin diferit, a intrat tot ce era de intrat și ne-am limitat să facem un joc defensiv destul de bun. Astăzi am avut momente de joc când am avut posesia, am încercat să construim prin atac pozițional, nu doar pe tranziție pozitivă”, a precizat Pelici.

Ripensia va juca sâmbăta viitoare acasă, de la ora 11, cu Dunărea Călărași.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.