Joma - JSport.roJSport.ro

Ripensia a pierdut cu 1-0 la primul său meci de pe ”Dan Păltinișanu”, din acest sezon, în fața Petrolului. Alexandru Munteanu, fostul jucător al lui ACS Poli a marcat, după care Claudiu Apro și-a lăsat echipa în inferioritate pentru mai mult de oră de joc. La final, Pelici a fost mulțumit că superioritatea numerică a adversarului nu s-a văzut, iar Stoican a plecat împăcat că a luat cele 3 puncte.

Atmosfera a fost întreținută mai mult de grupul de fani prahoveni, chiar dacă la joc erau câteva sute de oameni. Ploieștenii au avut posesia în debutul partidei, însă fără mari ocazii. Prima mare șansă au avut-o gazdele, după ce Chera a trimis cu capul periculos, dar prin spatele buturilor, o centrare de la Lungu. Sîrghi a trimis și el cu capul pe lângă poartă, dar nu atât de razant precum tânărul ripensist. în minutul 28 însă, Petrolul și-a fructificat superioritatea. După o pasă din centru de la Marinescu, Alex Munteanu a marcat cu un șut la colțu lung, de la 16 metri.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La două minute după golul primit, s-a cma scris istoria meciului. Claudiu Apro a faultat din postura de ultima apărător și a fost eliminat. Cu toată că a rămas în zece oameni, Ripensia a mai a âvut o ocazia mare. Dintr-o lovitură liberă, Neagu a trimis periculos, pe poartă, însă Cezar Lungu a fost pe fază. La meciul televizat nu au lipsit nici fazele comice. În minutul 37, Albert Voinea a căzut peste asistentul 1, Ionuț Bobe, care nu a mai putut evita ”impactul”. În repriza secundă, oaspeții i-au ținut destul de mult pe bănățeni în propria jumătate.

Păduraru a respins în minutul 54 un șut al lui Mihăescu, dar mingea a ajuns la Ianis Stoica, care a reluat însă peste buturi. Roș-galbenii au mai plecat spre poartă doar la neatențiile oaspeților, cum a fost la șutul lui Fotescu peste poartă. Petrolul a mai irosit o șansă la reluarea cu capul peste poartă a lui Ștefănescu din minutul 73, dar marile ratări au venit în prelungiri. Blănaru nu a șutat la timp după ce a scăpat spre poarta lui Păduraru, iar Ștefănescu a tras în bara laterală.

Ripensia Timișoara: Păduraru – Caius Lungu, Apro, Hecsko, C. Toma  – T. Călin, Al. Neagu (Stoi 58′) – M. Fotescu (Golda 70′), Vl. Tudorache, Chera – Alb. Voinea (Al. Popovici 83′)

Petrolul Ploiești: Cezar Lungu – Bărboianu, Walace, Sîrghi (Cioinac 46′), Ţicu – D. Meza Colli, Mihăescu – Al. Munteanu (Ştefănescu 64′), Laur. Marinescu, I. Stoica – Arnăutu (Şt. Blănaru 78′)

Alex Pelici a fost mulțumit că omul în plus avut de Petrolul mare parte din meci nu s-a văzut. ”Un meci echilibrat până în momentul în care le-am făcut noi meciul uşor, prin acea eliminare a lui Apro. O auto-eliminare mai bine spus, două prostii făcute în aceeaşi fază, cu care ne-am complicat şi apoi am făcut fault în poziţie de ultim apărător. Cred că dacă rămâneam în 11 contra 11 puteam să punem probleme mai mari. Îmi felicit jucătorii pentru modul cum au jucat astăzi, dar, din păcate, jocul aşteaptă şi greşelile individuale pe care noi le-am făcut. Cei de la Petrolul le-au speculat şi cam aşa s-a scris istoria acestui joc. În a doua repriză am preferat să încercăm să-i surprindem în momentul în care putem să facem o recuperare pe atacuri rapide şi pe contraatacuri. Am reuşit de câteva ori, dar nu am reuşit să finalizăm. Am avut două-trei situaţii bune, Popovici, Hecsko, dar nu am reuşit să înscriem. Mergem înainte, mult succes Petrolul. Important este să eliminăm aceste greşeli personale care ne costă puncte. Degeaba pregătim meciul. Pentru că, până la gol sau eliminare, jocul a fost unul echilibrat. Am început bine partida, am avut situaţii mai bune decât cei de la Petrolul, prin Chera cu o acţiune individuală cu un şut în cros şi apoi acea reluare după centrarea lui Caius Lungu de pe dreapta. E deja istorie, am pierdut. Îmi felicit băieţii pentru cum au luptat până la ultima picătură de energie. Atât am putut astăzi. Sigur. Contează valoarea individuală în primul rând. Ce jucători sunt la Petrolul, salariile care sunt acolo. Nu cred că diferenţa aceasta s-a văzut în teren. Petrolul, o echipă care vrea promovarea, care a jucat din minutul 30 în superioritate numerică. Şi noi puteam să egalăm. Asta este ceea ce mă interesează pe mine. În rest, treaba lor ce-şi doresc ei sau cum îşi conservă rezultatul. Noi am avut situaţii bune de a marca. Mă bucur că am reuşit să punem probleme, chiar în zece oameni. Am arătat că suntem bine pregătiţi fizic, am putut să ducem jocul, am pus probleme până la sfârşit. Sigur, în ultimul minut, la ultima fază, poate a fost cea mai mare situaţie a lor, la o fază la care s-a complicat Tudor Călin. Putea să joace simplu, în margine, şi de acolo a plecat ocazia lor”, a precizat Pelici.

Stoican a spus că Ripensia a avut o rezistență dârză, dar antrenorul a fost mulțumit că echipa sa a ieșit victorioasă din joc. ”Vreau să felicit echipa gazdă, este o echipă care joacă cel puțin defensiv foarte bine. Greu găsești situații, greu găsești spații să-ți creezi ocazii și vreau să-l felicit pe Alex Pelici pentru ceea ce face la această echipă. Este o echipă care cu siguranță greu va pierde contra echipelor din fruntea clasamentului sau care își doresc promovarea. În ceea ce privește jocul nostru, am avut și momente bune și momente mai puțin bune. Importante sunt cele 3 puncte. Veneam după o perioadă în care n-am jucat. Aveam nevoie să ne recăpătăm încrederea, ritmul  de joc. Nu este ușor. Este o victorie importantă. Puteam să mai marcăm goluri, am ratat cu seninătate. Este una dintre probleme la care noi trebuie să fim mai atenți de aici încolo, pentru că ne creăm ocazii și apoi avem emoții pe final de partidă. Cu toate că astăzi nu s-a pus problema câștigătoarei. Chiar dacă am jucat cu un om în plus, am fost echipa care am controlat jocul. Trebuie să mai marcăm la ocaziile pe care ni le creăm”, a punctat antrenorul Petrolului.

Marți de 16,30, Ripensia va juca la Ghiroda, în Cupa României. În campionat, vor avea o deplasare al Miercurea Ciuc.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.