Joma - JSport.roJSport.ro

Ripensia Timișoara a câștigat din nou după patru runde, la scorul de 3-1 cu Sportul Snagov. Nu a fost un succes lipsit de emoții pentru trupa lui Pelici, condusă de ultima clasată la pauză, după un gol din „foarfecă” reușit de George Apostul, dar roș-galbenii au revenit prin ”dubla” lui Voinea și golul lui Popovici. Din minutul 65, oaspeții au jucat cu un om în minus.

Prima ocazie a partidei a fost un șut din câțiva metri trimis peste buturi de Chera, pentru ca în minutul 10, Sportul să marcheze. Fundașul George Apostul a reluat din foarfecă o centrare de la Stoica și i-a luat pe bănățeni prin surprindere. Au urmat multe ratări ale gazdelor. Mai întâi Tudorache, apoi Voinea, la a cărui reluare cu capul a intervenit bine portarul Micle, în formă bună tot jocul. În minutul 32, un șut al lui Apro la colțul lung putea fi gol, dar un fundaș a intervenit salvator. Până la pauză, Micle a mai salvat acțiunile lui Tudorache și Voinea, iar Chera a mai  bifat două ratări monumentale. De asemenea, la o cădere ușoară în careu, Voinea a fost avertizat pentru simulare.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

La pauză, ambii antrenori au făcut schimbări. Ripensia a continuat să domine autoritar. În minutul 48, Popovici a fost faultat în careu, dar arbitrul din Constanța nu a dictat nimic. Pentru gazde, Lungu a avut un șut bun de la semi-distanță, care a lovit transversală, după care oaspeții au mai avut o ocazie. Safsaf s-a apropiat periculos de poartă, însă Mociu a reușit să intervină. Egalarea s-a produs în minutul 56, după un șut din întoarcere a lui Voinea. După alte ratări ale lui Monea și Popovici, Iulian Roșu a fost eliminat cu roșu direct în minutul 65, decizie ce a stârnit nemulțumirea oaspeților. Au mai irosit ocazii Călin și Popovici, iar în minutul 72, Popovici a marcat pentru 1-2. Până la final, în minutul 83, a marcat din nou și Voinea.

Ripensia Timișoara: Mociu – Ad. Popa, Hecsko , Apro, C. Lungu – T. Călin (Vasluian 80′), Vl. Tudorache – Al. Popovici, Alb. Voinea, Chera (Monea 46′) – M. Staicu (Golda 76′)

Sportul Snagov: Micle – Dorobanţu, G. Apostol, Mocioacă, Cos. Novac – Răileanu, Iul. Roşu – Safsaf, Ad. Stoica (Cubleşan 46′), Al. Nechita – Stere (R. Bucur 46′, Fl. Lungu 69′)

Pelici a recunoscut că ratările numeroase sunt o problemă pentru echipă. ”O victorie meritată, cred eu, după aspectul jocului. Multe ocazii de gol pe care din păcate, le irosim. Cred că ne-a lipsit şansa sau inspiraţia, precizia la finalizare în prima repriză. Am avut situaţii clare de a marca. Au avut un portar care a avut câteva intervenţii bune şi în a doua. Nu cred că poate fi pusă la îndoială victoria noastră. E meritată. Ştiam că va fi un meci greu. Snagovul, o echipă care încearcă să joace fotbal, organizată, cu jucători tineri, muncitori. I-a încurcat şi pe Petrolul. Erau foarte importante cele trei puncte. Nu pot să spun că erau vitale, erau foarte importante în economia campionatului, a poziţiei noastre în clasament şi a jocurilor care urmează. Suntem în grafic pentru ce ne dorim noi. Ceea ce regretăm sunt cele două puncte de la Miercurea Ciuc, cu ele eram al 13 puncte şi plus 1 în clasamentul adevărului. Îmi felicit băieţii pentru că au crezut în ei, la pauză am încercat să-i îmbărbătăm, să le dăm încredere. Nu se putea să nu… sau se putea, pentru că au mai avut o ocazie, în a doua repriză. Puteam să ne facem meciul uşor dacă am fi marcat prin minutul 2 sau 3, când a avut Chera prima ocazie. Dacă dădeam 1-0, probabil că era un galop de sănătate. Ei erau obligaţi să iasă sus. Nu ne mai prindeau ei pe contraatac şi existau spaţiile alea. Puteam să jucăm ca după ce a fost 3-1 sau 2-1. Deşi, într-adevăr, erau în zece oameni şi spaţiile erau mult mai mari. Îmi era teamă să nu ne mai prindă ca în prima repriză. Mai ales după ratarea lui Popovici. Mă îngrijorează momentele astea, pentru că nu e normal să ratezi atât. Am avut multe ocazii. Şi ultima decizie, la 17 metri de poartă. În loc să dai la poartă, alegeai încă o pasă o recentrare. A avut Voinea cu capul în repriză, a avut Tudor, a avut Staicu în prima repriză. Şi am început crispaţi, nu înţeleg de ce. Primele 10-15 minute, parcă eram din alt film, exact ca la Constanţa. De asta ne-am apucat de fotbal, să fie presiune. Dacă nu, te duci să joci pe sintetic cu băieţii, la o bere, şi n-ai presiune. Dar aşa, să să dai pase prin aut, să o scapi pe sub picior. Totul e de la miza jocului, trebuie să ai un pic de personalitate”, spus Pelici.

Antrenorul Snagovului, Valentin Ivan, spune că adversarul nu l-a surprins. ”Datorită lipsei experienţei pe care o avem, se întâmplă ca, de-a lungul meciului, din cauza presiunii puse de echipa gazdă să cedăm şi să facem greşeli. Felicit pe această ocazie echipa gazdă, pentru că a avut răbdare, nu s-a pierdut cu firea, a meritat victoria cu prisosinţă. Noi am început de trei săptămâni un drum, echipa este în creştere. Sperăm ca din fiecare greşeală să învăţăm şi să începem să punem şi noi probleme. Îmi pare rău că jucătorii nu au înţeles ce le-am transmis noi. Nu ne-a surprins cu nimic echipa gazdă. Pe Alex îl cunoaştem bine, şi au făcut acele greşeli. Probabil cu timpul vor creşte şi ei, pentru că sunt jucători noi, care au jucat foarte puţin la ligile superioare. Le-am spus că în primele minute ale reprizei a doua vor încerca să pună presiune, vor veni cu centrări multe. Vor veni cu mingi aruncate în spatele liniei noastre de fundaşi. Îl cunoaştem pe Alex Pelici. Nu pot să înţeleg, sunt un pic supărat, pentru că am luat goluri exact pe ceea ce am vorbit. Am pregătit toată săptămână acel lucru şi pe acel lucru am luat gol”, a declarat Valentin Ivan.

Săptămâna viitoare, Ripensia are meci duminică de la ora 13, la U Cluj.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.