Joma - JSport.roJSport.ro

Ripensia Timișoara a revenit de luni la treabă Echipa a făcut vizita medicală luni dimineața, iar după-amiază, fotbaliștii au făcut primul antrenament, pe zăpadă îmbibată cu apă din Ciarda Roșie. Deocamdată, noutățile au fost șase, în principal jucători tineri, dar și reșițeanul Andrei Tînc, care se cunoaște bine cu Alex Pelici de când acesta a antrenat în Valea Domanului.

Tînc a ajuns la33 de ani, este fundaș central şi a trecut în cariera sa pe la Metalul Reşiţa, Arieşul Turda, FC Bihor, UTA, Voinţa Sibiu, Rapid, CFR Cluj şi Luceafărul Oradea. Au mai fost prezenți la primul antrenament: Raul Şimian (mijlocaş stânga şi central, 21 de ani, revenit de la Sporting Roşiori), Adrian Şter (atacant, 21 de ani, fost Baia Mare, Recea, CFR Cluj 2, club de care s-a despărţit iarna aceasta), Vlad Chera (mijlocaş, 18 ani, CNP Timişoara), Tiberiu Istrătescu (atacant, 18 ani, ex Rapid şi ASU Poli) şi Alexandru Ciută (portar, 18 ani, de la Millenium Giarmata).

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Pelici spune că va mai selecta dintre jucători. ”Sunt în special jucători tineri în momentul de faţă, jucători sub vârstă. Ne dorim să avem o concurenţă cât mai bună jucătorilor sub vârstă, pe posturile pe care aceştia evoluează, urmând ca jocul să fie completat cu doi-trei jucători cu experienţă. Avem nevoie de câţiva jucători cu experienţă care să crească valoarea echipei. Dacă e vorba de Andrei şi nivelul la care a jucat, cu siguranţă el nu a venit ca să se zbată la evitarea retrogradării în Liga a 2-a şi îşi doreşte să aibă o continuitate şi să pună umărul la o ascensiune a echipei spre primele locuri şi de ce nu, spre o promovare. Dar asta depinde de mai mulţi factori”, a precizat antrenorul.

Vor mai fi plecări. Deocamdată au plecat japonezul Kawagoe, Rădulescu, Marius Toma, Bărîcă și Lemnaru. Alexandru Popovici dă probe de joc în Islanda, dar dacă nu va semna, revine la Ripensia. Deoarece a jucat deja la două echipe, ACS Poli și roș-galbenii, fotbalistul nu mai are drept de joc. ”Lotul nu e unul foarte numeros, dar nici subţire. Sunt în momentul de faţă 26 de jucători.Până la plecarea în cantonament, care se va face cu un lot de 22-23 de jucători, toată lumea e în pregătire. Vom vedea când vom trage linie cine rămâne şi dacă mai e nevoie să vină cineva. Popovici e învoit, îşi încearcă şansa. În funcţie de ce va reuşi sau nu va reuşi… Dacă nu va reuşi, va reveni”, a precizat Pelici despre plecări.

La primul antrenament, jucătorii au alergat timp de 18 minute în jurul terenului. Doar Adrian Ungureanu, care este accidentat, a privit de pe margine. ”Vrem să ne pregătim cât mai bine, pentru că urmează o perioadă care nu prea place fotbaliştilor, cel puţin prima parte a pregătirii, cea a acumulărilor fizice, dar fără de care nu poţi să joci fotbal. Trebuie să ne pregătim bine fizic pentru ceea ce urmează. Am încheiat anul cu puncte importante pentru noi, dar asta nu înseamnă că am rezolvat ecuaţia ieşirii din zona minată. Suntem la 4-5 puncte de echipele care se află în momentul de faţă sub linie sau aproape de linie. În momentul de faţă ne interesează să avem unde să alergăm. Vom încerca să găsim o pistă unde să facem alergările care ne interesează. Acesta este doar primul antrenament, înce, încet, încercăm să găsim locurile de antrenament pe care ni le dorim”, a explicat ”Pelicanul” despre primele zile de antrenamente.

Pentru sezonul viitor, Ripensia vrea să se bată la promovare, dar antrenorul spune că asta depinde și de infrastructură. ”Ne dorim stabilitate, deoarece altfel nu poţi să faci fotbal, nu poți să faci sport, nu poţi să faci performanţă. Ne dorim ca şi noi să avem echilibru în exprimările noastre. Să fim constanţi şi să scoatem rezultate şi să încercăm să mergem cât mai sus să menţinem această mică invincibilitate, dacă  putem vorbi aşa, din cele cinci jocuri. Etapele rămase din retur sunt meciuri grele şi ne dorim să fim cât mai constanţă în pregătire. În vară, dacă soarta şi Timişoara vor permite, vrem să îndrăznim mai mult. Aici mă refer în primul rând la stadion şi o infrastructură care să-ţi permită să visezi mai mult”, a mai spus Pelici.

Programul de amicale urmează să fie dfinitivat după ce s eprimește un răspuns pentru cele cinci partide din Antalya.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.