Joma - JSport.roJSport.ro

De marți, Ripensia a revenit la treabă pe arena Electrica. Partea financiară face ca deocamdată, sub comanda lui Alexandru Pelici să nu fi venit niciun jucător nou, deoarece în acest moment sumele vehiculate pe piață nu pot fi suportate de clubul roș-galben. În schimb, putem spune că antrenorul cu portarii Călin Frunză este un transfer important.

Pe arena Electrica s-a turnat nisip, pentru a mai ajuta la refacere terenului principal, destul de avariat. Ripensia se va antrena până joi în regim normal, iar de vineri în regim de cantonament pe plan local. În 27 ianuarie, echipa pleacă în Antalya. ”Ne așteaptă un retur foarte greu, toată echipele se mișcă pe piața transferurilor, se întăresc. Ne dorim să facem acest lucru, să luăm jucători care să fie buni din toate punctele de vedere. Prima condiție este să fie sub 30 de ani. În același timp vrem să lucrăm la întinerirea echipei prin aducerea de la echipa de U19 a doi-trei jucători care să facă pregătirea cu noi, să vină și în cantonament”, a declarat Pelici.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Antrenorul și-a dat lista de transferuri conducerii. E o listă cu jucători români, pentru posturile de portar, aripa dreaptă sau extremă dreaptă și atacant. De la Ripensia nu a plecat niciun portar, dar Pelici mai vrea unul. ”Mi-am exprimat exact ceea ce aveam nevoie. Primul pe listă e portarul”, a precizat Pelici. Dumitru Mihu spunea că nu mai e nevoie de portar, pentru că Ștefan Dobre nu va fi vândut. ”În situația care găsim portarul care să întrunească toate condițiile pe care le dorim, nicio problemă”, a mai punctat Mihu.

Concret, Ripensia așteaptă oferte ”last-minute” deoarece momentan spun că nu au bani pentru sumele cerute de jucători. Președintele a ofertat jucători din Liga 2 și 3. ”Există posibilitatea să apară jucători interesanți și acum. Până în 15 februarie se împuținează variantele, dar apar și jucători interesanți pe salarii bune. Pentru că nu avem resurse financiare nelimitate așteptăm last-minute-uri. Eu personal am vorbit cu cluburile de unde vrem să luăm jucători și pretențiile sunt foarte mari față de ceea ce au de oferit unii”, a explicat Mihu, care spune că se caută și transferuri pentru echipele U17 și U19.

Altfel, deocamdată putem spune despre Călin Frunză că e un ”transfer” bun. Antrenorul cu portarii i-a luat locul lui Gheorghe Stoianov atât la echipa mare, dar și pentru academie. Frunză are licența B, care îi permite să stea și pe banca echipelor de Liga I. În Timișoara sunt puțini antrenori cu calificarea aceasta, între care Petre Țurcaș, care a dobândit licența recent, și William Harasim de la LPS Banatul.

Primul amical al Ripensiei va fi în 24 ianuarie, cu Becicherecu Mic, la Baza 2.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.