Joma - JSport.roJSport.ro

Ripensia Timișoara nu a mai găsit niciun atacant, așa că a făcut doar cinci transferuri iarna aceasta. Președintele Mihu a explicat că se caută bani pentru a mări salariile la roș-galbeni. Despre primul meci, cu Metaloglobus, Pelici știe că echipa va avea o viață grea.

Practic, pentru acest an, autoritățile le-au spus din start ripensiștilor că nu vor ”pupa” bani publici. ”Chiar eu am discutat cu oameni de afaceri. Încercăm să ridicăm nivelul salarial ca cei care joacă la Ripensia să nu mai fie tentaţi să plece în zone cu mai mulţi bani. Sperăm că şi autorităţile să fie alături de noi, dar există un mare impediment. Există o decizie a Consiliului Concurenţei care spune că nu se pot primi bani dacă ai venituri comerciale de peste 20 la sută din buget.Pentru un club este o crimă să aibă spectatori, pentru că vânzarea de bilete e activitate comercială, este o crimă să aibă sponsori care cumpără spaţiu publicitar, să facă transferuri. Chiar şi drepturile TV intră aici. Este imposibil pentru un club de Liga 2 să acceseze aceste fonduri, dar în alte oraşe se poate”, a precizat Dumitru Mihu, în contextul unor plecări de la club și din cauza salariilor.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Dintre noile transferuri, Cosmin Sîrbu are cel mai bun CV, dar în toamnă nu a avut echipă. ”Am venit aici fiindcă am avut referinţe foarte bune, despre club, despre proiect, despre staff. Mă bucur că s-a realizat acest transfer. Am venit cu gânduri mari, trebuie să urcăm acolo în clasament. Trebuie să muncim. Nu se va pune problema ca la primul meci să nu dăm 100 la sută”, a spus Sîrbu.

Clubul a adus trei moldoveni, mulțumiți de ce au găsit. ”Sunt foarte bucuros că mă aflu aici. Pentru mine este prima experienţă internaţională. Am jucat doar în Moldova. Am auzit lucruri bune despre acest club, este un club cu istorie. Am auzit nu doar de la cei din club, dar şi de la persoane din oraş care cunosc fenomenul fotbalistic. Mă simt bine cu colegii, m-au primit foarte bine”, a declarat Valerii Macrițchii. ”Am venit cu gânduri pozitive. Am fost uimit de colectivul care m-a primit, este un colectiv prietenos şi îmi place să mă aflu în această formulă”, a spus fratele geamăn, Andrei Macrițchii.

Ivan Urvanțev a precizat că nivelul fotbalistic din România e peste cel moldovean. ”Avem ambiţii foarte mari. Am venit să ajutăm echipa. Fotbalul de aici e mai tehnic. Acolo e mai de luptă. Depinde şi de fiecare antrenor. În Turcia am lucrat mult cu mingea”, a precizat Urvanțev.

În poartă, a fost readus la Ripensia Horațiu Moldovan. ”Ripensia a fost soluţia bună pentru mine, este un club cu o infrastructură foarte bună. Am venit aici şi pentru Mister, ştiu cum lucrează. Ne aşteaptă un retur foarte greu. Ne va fi mult mai greu ca anul trecut, deoarece au plecat jucători cu experienţă”, a spus portarul, foarte realist.

Pentru meciul cu Metaloglobus sunt accidentați Adrian Popa și Alexandru Benea, iar Urvanțev e incert. Pelici știe că va fi un joc greu. ”Metaloglobus e o echipă bună, care a acumulat 31 de puncte în campionat. E o diferență la jocurile de acasă și cele din deplasare, în deplasare au acumulat 10 puncte. Au jucători buni, cu experiență la nivelul primelor ligii. Frații Herea, Plămadă, Cazan, Alexandru Coman. Sunt jucătorii care pot face diferența în orice echipă. Este o echipă matură, cu experiență, care joacă un fotbal plăcut ochiului, pasează, au relații bune de joc. Dar noi sperăm să câștigăm, pentru că avem mare nevoie de puncte. Noile transferuri au adus plusuri pe agresivitatea pozitivă, am câștigat din acest punct de vedere, modestie și muncă”, a declarat antrenorul.

Despre terenul de pe Electrica, clubul recunoaște că a rămas prost, deși s-a mai pus nisip pe el. ”Terenul e prost. Din păcate, nu e o situație foarte bună. Oamenii de aici se chinuie să-l facă să fie cât mai bun. Nu e o masă de biliard. Din acest punct de vedere poate fi un avantaj pentru noi față de cei care joacă pe sintetic, pentru că mingea nu sare. Va fi o piedică în construcție”, a mai spus Pelici.

Meciul cu Metaloglobus va fi sâmbătă, de la ora 11.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.