Joma - JSport.roJSport.ro

Ripensia Timișoara a reluat pregătirile pentru noul sezon în Ciarda Roșie, cu Marian Anghelina deocamdată singura noutate certă. Roș-galbenii testează și o serie de tineri jucători, trecutți pe la CNPT sau CSM Lugoj și au stabilit deja programul amicalelor, în mare parte.

Nu au venit la reunire jucătorii de la ACS Poli (Golda, Bocșan, Contra), Mediop, ajuns la Călărași, Cosmin Mânecan, Sebastian Bobină, sau Costel Zurbagiu (revenit după împrumutul la Fortuna). Au fost prezenți: Iulius Rădulescu, Dalin Munteanu (tot accidentat), Alex Oprița (ultima dată Bălești) George Păduraru (ultima dată la Lugoj), Ștefan Dobre (CNPT, aparține de Juventus Timișoara) – portari; Andrei Dumiter, Adrian Zaluschi, Gabriel Stoi, Mihai Hecsko, Marius Toma, Cătălin Bădăuță, Adrian Ungureanu, Călin Toma, Cătălin Horcea, Laurențiu Tudor, Flavius Vlădia, Claudiu Apro, Alin Budeț, Claudiu Matiș, Andrei Apostol (mijlocaș dreapta, ultima dată la Ceahlăul), plus trei jucători de la echipa a doua: Dobie, Rosus și Cluci.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Ciprian Urican se așteaptă la un sezon mai tare de Liga a II-a. ”Am considerat că era nevoie ca jucătorii să se liniștească după un prim campionat în Liga a II-a și am preferat să le dau mai multă vacanță. Avem timp până la începerea campionatului să recuperăm toată pregătirea, mai ales că ei cunosc principiile după care lucrăm. Este o plăcere, așteptăm toți cu nerăbdare, ca de obicei. Ne dorim să fim campioni, și când spun asta, mă refer să fim mai buni ca anul trecut. Cred că se poate, totul ține de jucători. Factorii din conducere au crescut standardele, ne asigură condiții cât mai bune. E datoria noastră să le transformăm în lucruri bune în campionat. Despre transferuri încă mai discutăm. Îi vom aduce în funcție de concepția, filosofia și principiile noastre de joc. Anghelina e un jucător bun care trebuie să demonstreze că poate face parte din familia Ripensia. În acest moment Liga a II-a devine cu adevărat importantă și pentru România, dacă până acum era în derizoriu. Acum cred că poate contribui la creșterea nivelului fotbalistic al țării noastre”, a declarat tehnicianul echipei.

Adrian Popa e și el de părere că va fi un campionat mai dificil. ”Ne-am adunat astăzi pentru a ne îndeplini obiectivele, să practicăm un fotbal frumos cu domnul Urican. Are o filosofie care se mulează foarte bine pe stilul Ripensiei. Pe lângă acest joc frumos cu siguranță vor veni și rezultatele. Să vedem care vor fi obiectivele echipei, dacă se va ataca promovarea. Eu spun că va fi o Liga a II-a foarte interesantă, cu foarte multe echipe de tradiție, care au revenit din Liga a III-a. Probabil vor veni și mai multe în următorii ani. Eu cred că la cum arată Liga a II-a va fi mai atractivă decât Liga I. Va fi mai greu anul acesta decât cel precedent, dar și noi vom fi mai pregătiți. Anul trecut am acumulat mai multă experiență și maturitate și sperăm ca asta să ne ajute”, a punctat Urican.

Călin Toma a fost singurul jucător din Liga a II-a ce a bifat toate minutele și a fost dorit și de concitadina ASU Poli, dar a prelungit un sezon și jumătate cu Ripensia. ”După o binemeritată vacanță începem treaba. Va fi o perioadă grea, dar frumoasă, ne-a promis Mister. Sperăm ca noul sezon să fie altceva, ne dorim altceva. Ne dorim o clasare cât mai sus, nu neapărat un loc anume, ne dorim să țintim cât mai sus. Am aflat că am fost singurul jucător din Liga a II-a cu toate minutele jucate. Mă bucur că am fost sănătos, că nu am avut parte de accidentări, suspendări. Anul acesta îmi doresc să joc cât mai mult. Am avut și ceva oferte din străinătate, dar nimic concret, doar de la ASU Poli. Din punctul de vedere al echipelor din Timișoara nu cred că este în regulă să avem un oraș așa mare, trei echipe în Liga a II-a. Este foarte benefic pentru fotbal că au promovat echipe de tradiție. Va fi un campionat mai frumos, cu stadioane mari, cu suporteri. Va fi mai interesant decât Liga I”, a punctat fundașul stânga.

Programul amicalelor va fi următorul.

5 iulie la Progresul Ciacova (locul 9 în Liga a IV-a)

7 iulie la Pobeda Dudeștii Vechi (locul 5 în Liga a IV-a)

10 iulie cu UTA (locul 12 în Liga a II-a)  în cantonament la Bekescaba

13 și 15 iulie adversari încă nestabiliți, tot în cantonamentul maghiar

21 iulie la Luceafărul Oradea (locul 8 în Liga a II-a)

25 iulie la Millenium Giarmata (locul 13 în Liga a III-a)

28 iulie acasă cu CSM Școlar Reșița (locul 3 în Liga a III-a)

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.