Ripensia Timișoara a remizat cu 2-2 pe terenul celor de la Luceafărul Oradea, după ce a avut avantaj de două goluri. Roș-galbenii au marcat prin Andrei Dumiter și George Monea, dar bihorenii au revenit prin Vasile Pop, care a marcat după un contraatac și dintr-un penalti. 

Prima ocazie a aparținut bihorenilor, cu un șut pe lângă buturi al lui Gabriel Preoteasa, pe care Ionel Ganea l-ar fi dorit la ACS Poli, dar care a ajuns între timp la Luceafărul. Scorul l-a deschis însă Ripensia în minutul 11, după ce Dumiter a pătruns în care și a marcat cu bara. Portarul Dobre s-a descurcat bine la șuturile lui Codoban, din lovitură liberă, dar la cel al lui Prejmereanu. Și Băduță a avut un balon expediat de la 25 de metri puțin pe lângă poartă.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

Diferența a crescut în minutul 30, când George Monea a pătruns în careu și a înscris, co minge ce nu a putut fi parată de portarul Goia. Oradea a redus din diferență peste cinci minute, în urma unui contraatac. Mingea a fost trimisă din propria jumătate la Vasile Pop, singurul rămas în atac, care aceasta l-a învins pe Dobre, de la 12 metri. Astfel, la pauză s-a intrat cu 1-2, și oaspeții în avantaj minim.

Situația s-a schimbat în repriza secundă. Luceafărul a reușit să întoarcă jocul în favoarea sa. După un șut al lui Ban reținut de Dobre, egalarea a venit în minutul 61, după un penalti, obținut după un fault în careu al lui Stoi asupra lui Alexandru Dulca, care primise o centrare de la Codoban. Vasile Pop a înscris pentru 2-2, după ce Dobre fusese pe mingea. Replica Ripensiei a fost o lovitură liberă bătută de Adrian Popa pe lângă buturi.

În schimb, gazdele au trimis pe lângă buturi, prin Ludușan, iar Codoban a tras peste poartă. Din minutul 84, cu schimbările epuizate, bihorenii au rămas în inferioritate, după ce Toriște s-a accidentat și nu a mai putut continua. Totuși, ripensiștii nu au putut marca, iar o minge trimisă de Ban nu a prins spațiul porții. Timișorenii au încercat o acțiune de atac prin Călin și Marius Toma, dar fără succes, iar la ultima fază, Codoban a trimis un balon peste poartă.

Luceafărul Oradea: Goia, Oroș, Opriș, Ban, Paraschiv (min 46 Ludușan), Codoban, V. Pop, Mitrică (min 75 Gunie), Prejmereanu, Toriște, Preoteasa (min 58 Dulca)

Ripensia Timișoara: Dobre, Popa, Burdeț, Apro, C. Toma, Stoi, Anghelina ( min 67 M. Toma), Dumiter, Ungureanu (61 Mansour), Monea (min 68 Cluci), Bădăuță

Ripensia Timișoara va fi gazdă sâmbăta viitoare în derby-ul cu ACS Poli, pe ”Dan Păltinișanu”, sâmbătă de la ora 15,30.

2 COMENTARII

  1. Nu înțeleg prima frază cu portarul dorit de Acs dar ajuns s la Luceafărul și cum prima ocazie a aparținut bihorenilor care au expediat primul șut spete poarta apărată de portarul ajuns la Luceafărul. Prima ocazie a aparținut bihorenilor sau celor de la Ripensia?

    • Imi pare rau, fraza este simpla. Preoteasa a fost la ACS Poli, Ganea a declarat ca ramane,a aparut intre timp la Luceafarul. nu este portar, ci el a tras pe langa buturi, adica poarta! Cred ca orice om care stie fotbal intelege.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.