Joma - JSport.roJSport.ro
Foto: Erik Geiger

”A treia cale” în fotbalul timișorean după ”Marea Schismă” a fenomenului Poli, Ripensia Timișoara parcurge al doilea sezon în Liga a II-a. Spre deosebire de cele două concitadine din aceeași competiție, roș-galbenii au terminat însă anul mult mai optimist decât l-au început, odată cu intrarea în ”era” Pelici și, dacă totul decurge conform planului, ar urma să fie un club cu perspective bune în noul an.

Anul 2018 a început pentru Ripensia cu Paul Codrea ca antrenor. Nu a fost deloc o poveste de durată, deoarece după un meci nebun cu cei de la Chindia, fostul internațional s-a certat cu președintele Radu Ienovan în  privința unei schimbări, iar Codrea a demisionat. După un interimat cu Radu Suciu, la echipă a venit Ciprian Urican, ”doctorul” în fotbal. Până la urmă, cu un retur nici prea, prea, nici foarte, foarte, ripensia a terminat pe locul 11, destul de onorabil. Vara nu a adus mari mutări, iar sezonul a început mai prost ca precedentul.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În club s-au făcut schimbări mari, treptate, în toamnă. Radu Ienovan nu a mai rămas președinte, însă ocupă în continuare un rol important în cadrul clubului. Dumitru Mihu a preluat ”frâiele”. În plan sportiv, Ciprian Urican a plecat și el destul de repede. Conducerea nu s-a grăbit, și a urmat un nou interimat cu Suciu. Până la urmă, deoarece echipa s-a apropiat de locurile retrogradabile, Alexandru Pelici, cu care s-a negociat să vină din ianuarie, a venit mai repede și bine a făcut.

Rezultatele au crescut progresiv, iar roș-galbenii au terminat anul în forță. Cu o atmosferă bună, propice pentru performanță, Pelici și-a pus amprenta pe club. Altfel, financiar, la Ripensia sunt resurse. A fost antamat un cantonament în Antalya, iar din sezonul viitor, Ripensia vrea să se bată clar la promovare. Așteptăm transferurile și o politică de marketing care să aducă și suporteri mai mulți, capitol la care clubul a stat mai prost.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.