Ripensia Timișoara a cedat cu 1-0 pe teren propriu în fața sibienilor de la Hermannstadt, după un meci destul de tacticizat. Golul l-a marcat Bogdan Rusum după o așezare perfectă făcută de Alexandru Curtean. A fost un meci atipic pentru Ciarda Roșie, cu mult mai puține ocazii, din cauza opoziției dârze a oaspeților în fața gazdelor.

De altfel, începutul de meci a adus foarte puține ocazii. Crișan a respins o centrare a a lui Popa spre Mediop, iar o cursă a lui Rusu s-a terminat din cauza hențului acestui. Mânecan a putut trece de defensiva sibiană, dar centrarea sa pentru Mediop a fost respinsă de sibieni. Până la pauză, Boboc a avut un șut mult peste poartă, iar Bogdan Rusu a reluat peste bară, în minutul 37, la cea mai mare ocazie a primului mitan. Bădăuță a fost înlocuit la pauză, după ce staff-ul ripensist doar să-l schimbe cu Zurbagiu încă de la finalul reprizei, deoarece șchiopta, și aceasta a fost singura înlocuire a gazdelor.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

Sibiul a încercat prin Rusu și Petrescu, dar bănățenii au putut respinge, iar Tătar nu l-a putut învinge pe Rădulescu, care scăpase un balon salvat de sub bară. În minutul 69, nou-intratul Curtean a centrat perfect, peste apărare, iar Rusu a putut marca cu capul. Înainte de golul ardelenilor, Mediop a mai avut un șut în plasa laterală, după o cursă pe dreapta. Tot lui i-a aparținut șu ultima ocazie relevantă a partidei, din minutul 71, când a reluat cu capul peste poartă o centrare de la Călin Toma.

Ripensia Timișoara: Iul. Rădulescu – Ad. Popa (cpt.), Bocşan, Apro, C. Toma – Bobină, Mânecan, Laur. Tudor, Dumiter – Bădăuţă (Zurbagiu 46′), Mediop

Hermannstadt: Căbuz – Al. Coman, R. Crişan, I. Stoica, Mih. Stancu – D. Tătar (cpt.)(Şt. Blănaru 76′), Boboc – Hergheligiu (P. Petrescu 46′), Danci (Curtean 66′), C. Neagu – Bg. Rusu

Ciprian Urican a spus că e mulțumit de jocul prestat de formația sa. ”Felicit adversarii pentru victoria de astăzi. Consider însă că un rezultat de egalitate era mai echitabil. Noi am avut, cred eu, mai multe situații decât ei. Cred că a făcut diferența valoarea jucătorilor de la Hermannstadt. Am avut o situație ușor de tratat, am luat gol. Noi nu am reușit, deși am avut multe situații. Mai avem de lucrat, dar eu mi-am felicitat echipa pentru că am practicat un joc aproape de ceea ce-mi doresc eu. Important e să creștem de la joc la joc, nu neapărat victoria de la Mioveni. Și astăzi am demonstrat că jucăm un fotbal plăcut. Dar sigur că trebuie să și punctăm. Presiunea e numai pe umerii staff-ului. Jucătorii trebuie să joace. Când vom elimina și micile greșeli veți vedea că vom fi o echipă greu de bătut. Pe Ungureanu l-am pierdut astăzi (n.r. suspendat), era un om foarte important la mijlocul terenului. La pauză l-am pierdut pe Bădăuță, care din minutul 20 și ceva îmi cerea schimbare. Doi jucători importanți pentru noi. Noi nu avem lotul Hermannstadtului, care poate să schimbe 11 jucători și să joace atât de bine. Dar eu sunt mulțumit de ceea ce facem după cum ne pregătim în timpul săptămânii”, a declarat Urican.

Alexandru Pelici a povestit cum a anihilat jocul Ripensiei și a spus că singura ofertă de a antrena în orașul natal i-a făcut-o ASU Poli în vară. ”Un joc disputat, un joc cu o echipă bună a campionatului în ceea ce privește faza de atac. Știam că ne așteaptă o echipă care marchează foarte mult, ofensivă. E important că am reușit să plecăm de aici fără să primim gol. De la lucrul acesta am plecat. Principala noastră preocupare a fost să le închidem jocul de pase, plecările în adâncime ale lui Mediop și contraatacurile acele tăioase. A contat mult și absența lui Ungureanu pentru Ripensia. A fost în avantajul nostru acest lucru, pentru că era un jucător care contează mult în angrenajul lor. Noi am venit cu gândul să câștigăm aici și știam că dacă le lăsăm spații vor fi foarte periculoși. Lucru ce s-a și întâmplat și de câte ori au putut, au pus pericol pe poarta noastră. Îmi felicit băieții pentru un efort fantastic. Am jucat al treilea meci în șase zile. Am ajuns în semifinalele Cupei, ne dorim un pic de respect să avem timp de recuperare, să putem face față pe două fronturi. Mai avem un pic și în campionat să ne atingem obiectivul”,a precizat antrenorul timișorean al sibienilor.

Ripensia are următorul meci miercuri de la ora 11, la Balotești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.