Joma - JSport.roJSport.ro

Ripensia Timișoara nu se va bate nici sezonul viitor la promovare, după cele anunțate, chiar dacă voalat, de conducerea clubului. Dumitru Mihu și ceilalți oameni de afaceri care finanțează clubul roș-galben spun că își doresc să clădească clubul și pe palierele de infrastructură și juniori, iar că promovarea va fi atacată când Timișoara va avea un stadion omologabil pentru Liga I. Președintele spune că Alex Pelici nu i-a spus că vrea să plece, dar că se discută dacă mai rămâne încă un sezon, deși contractul e până în iunie 2020.

Sezonul acesta, Ripensia a cheltuit 650.000 de euro, iar același buget e garantat și pentru sezonul 2019-2020. Conducerea va crea un club pentru oamenii de afaceri, numit Ripensia 100, pentru a atrage fonduri. ”Obiectivul nostru este să construim un club de fotbal și nu o echipă Asta înseamnă că trebuie să depunem eforturi la toate nivelele. Nu este o soluție pentru noi ca și club politica aceasta de a crea un foc de artificii. Că după vine bezna! Nu ne dorim performanțe cu orice preț. Toate componentele clubului trebuie să crească armonios și noi avem probleme la infrastructură. Trebuie să punem cărămizile una peste alta, nu să construim pe nori”, a precizat președintele Dumitru Mihu. De precizat că clubul are un nou sediu, la Primăria veche, unde a avut sediu clubul și în perioada interbelică.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Clubul caută baze noi pentru antrenamente, mai ales că de la 150 de juniori și nouă antrenori, se dorește să se ajungă la 400 de copii și 20 de antrenori. Pe lângă bazele deja utilizate de la Auto (cartierul Freidorf) și terenul din Urseni, ripensiștii au discutat cu autoritățile locale pentru terenul Dacia din zona Mircea cel Bătrân, dar și pentru stadionul CFR. ”E nevoie de investiții serioase acolo. Noi nu ne permitem să facem investiții serioase într-o locație pentru care nu avem o bază de timp îndepărtată. Vrem contracte ferme, pe minimum 10-15 ani, iar legislația nu le permite lor să facă asemenea contracte și atunci avem un blocaj în acea zonă”, a precizat Mihu despre baza ce aparține Regionalei CFR. Pentru viitorul sezon, Ripensia speră ca ”Dan Păltinișanu” să nu fie încă demolat.

Alex Pelici a dat de înțeles că e posibil să plece de la club dacă obiectivul rămâne salvarea de la retrogradare. Dumitru Mihu a dat de înțeles că tehnicianul trebuie să înțeleagă situația clubului. ”Avem o discrepanță între un antrenor foarte bun, cu aspirații foarte mari. Nivelul clubului este pe undeva la mijloc, iar din punct de vedere al infrastructurii, suntem joc. Apar mari probleme de funcționare când nu se sincronizează cele trei elemente. Alex Pelici e un antrenor bun, care a venit în orașul lui să facă performanță. Îl înțelegem, nu știm în ce măsură noi ca și club vom reuși să creăm condițiile pentru ca dânsul să-ți poată atinge obiectivele. Fiecare om ce vine trebuie să respecte obiectivele clubului. Agendele personale nu sunt recomandate deocamdată într-un club care are un anumit nivel și un anumit ritm. Dacă un cal e prea puternic, se rupe hamul”, a precizat Mihu, întrebat despre Pelici.

În ceea ce privește jucătorii, din tot lotul, aproximativ opt fotbaliști nu au contract și pentru sezonul viitor. Singurul cu oferte din prima ligă este Andrei Dumiter, care mai are încă trei sezoane contracte cu clubul. Mihu a precizat că Dumiter va pleca dacă oferta va fi una bună și din punct de vedere financiar. Ripensia nu exclude nici o revenire a lui Mediop, senegalez deocamdată accidentat și care aparține de Dunărea Călărași. Clubul de prima ligă a plătit 25.000 de euro pe senegalez, dar dacă se va retrograda, e posibil să revină la Timișoara. Ripensia se va reuni la data de 26 iunie.

Până la pregătirea viitorului sezon, Ripensia joacă vineri de la ora 11, pe terenul Farului, ultimul meci al sezonului. Echipa pleacă de miercuri, iar Alex Pelici va fi sigur la joc.

 

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.