Joma - JSport.roJSport.ro

Ripensia Timișoara va juca sâmbătă primul meci acasă din noul sezon, împotriva celor de la Gloria Buzău. Jocul va fi primul al roș-galbenilor de pe Electrica după ani în care nu au mai folosit baza sportivă din Fabric. După victoria mare de la Pitești, bănățenii au avut puțin timp să pregătească meciul, iar Pelici deplânge acest lucru.

Conform regulamentului, pentru modificarea zilei de disputare a meciului, e necesar acordul oaspeților, iar buzoienii nu au acceptat să se joace duminică. ”Nu cred că e destul de corect ca unele echipe să aibă șapte-opt zile la dispoziție pentru pregătirea unui meci, iar altele să aibă două zile, cum e cazul nostru. Îi rog pe această cale să aibă o mai mare atenție cu programarea jocurilor, pentru că am jucat acum două zile, trei zile. Am jucat ultimii și acum jucăm primii. În condițiile în care alte echipe au șapte-opt, unele chiar nouă zile la dispoziție să pregătească jocul. Înțeleg că programul e făcut și de televiziuni, dar cred că se putea avea în vedere faptul că noi am jucat acum două zile. A fost o deplasare lungă, un drum lung, sperăm să ne refacem cât mai bine până la ora jocului și să fim inspirați în alegerea primului 11. Am fi putut rezolva această problemă și dacă am fi găsit înțelegere și la cei de la Buzău, și cu acordul dânșilor să mutăm de comun acord jocul. Nu am găsit această înțelegere, așa că meciul îl vom juca în condițiile date. Probabil și dânșii vor să speculeze acest lucru, să profit de faptul că am avut doar două zile la dispoziție ca să pregătim acest joc”, a declarat Alex Pelici.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În ceea ce privește problemele medicale, Caius Lungu e incert după o lovitură primită în mușchi. De asemenea, Ștefan Dobre e suspendat după eliminare dictată la final de meci, când a avut un schimb de replici cu Grigore Turda. Pelici are de ales între Haralambie Mociu, portaru U19, sau George Păduraru, care nu mai e junior, ceea ce înseamnă că un jucător de câmp va trebui să fie sub vârstă. ”Mai avem puțin timp să ne hotărâm. Este o șansă, vom vedea. În mare parte și Gyuri Stoianov are un cuvânt de spus, pentru că este antrenorul portarilor. Ne vom hotărî până la ora jocului”, a explicat antrenorul.

Pelici a lăudat și adversarul. ”O echipă bună, care a făcut transferuri bune. Are în componență jucători cu multe jocuri, chiar la nivelul primei divizii. Mă refer la Valentin Munteanu, Valentin Alexandru, Ghinga, Ioniță, Chipirliu. Doar dacă îi luăm pe cei trei jucători de atac, au fost golgheteri prin Liga a II-a. Un antrenor cunoscut, galonat, cu experiență multă și care își dorește probabil să facă treabă cu Buzăul, deși anul acesta din ce am înțeles, nu au drept de promovare”, a precizat Pelici despre această echipa lui Ilie Stan.

La antrenamentul de vineri dimineața, roș-galbenii au făcut ceva asemănător cu jocul de rugby. Ideea este a preparatorului fizic Bogdan Ungureanu și Pelici a spus că echipa mai face astfel de jocuri la început de antrenament. ”Sunt metodele lui Bogdan, avem încredere deplină în el, știe cum să-i motiveze, cum să-i aducă în starea de antrenament necesară. Sunt diverse jocuri la început de antrenament”, a povestit antrenorul principal.

Meciul cu SCM Gloria Buzău se joacă sâmbătă de la ora 11 și nu e televizat.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.