Joma - JSport.roJSport.ro

Ripensia s-a întors cu un punct după egalul la scorul de 1-1 obținut pe terenul Dunării Călărași, meci în care ambele goluri s-au marcat din lovituri de penalizare. Roș-galbenii au fost conduși și au revenit, dar membrii staff-ului sunt supărați. Secundul Călin Mada spune că președintele gazdelor, Eugen Pîrvulescu, a făcut scandal la vestiarul arbitrilor la pauză. Oficialul Dunării neagă aceste acuzații.

Arbitrul de centru al meciului a fost Sergiu Popa din Aiud, unul dintre arbitrii bine cotați din lotul pentru eșalonul secund, ajutat la tușe de Cosmin Vătămanu și Mihăiță Neculau, ambii din București, plus rezerva Mihai Amorăriței, din Câmpina. Cele două goluri s-au marcat din lovituri de la 11 metri. În minutul 52, gazdele au primit penalti, după un fault al lui Caius Lungu asupra lui Bogdan Rusu. Apoi, în prelungiri, s-a dat penalti și pentru oaspeți, după ce Șandru a respins cu brațul după o execuție a lui Vlad Chera.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Secundul Mada spune că la pauză, Eugen Pîrvulescu ar fi făcut gesturi pentru a pune presiune pe arbitri. ”La pauză, Eugen Pîrvulescu a venit și a dat cu picioarele în ușa la vestiarul arbitrilor. Striga «Sergiule, nu se poate», îl tutuia pe arbitru. Din punctul nostru de vedere, cu excepția golului pe care ni l-au anulat în prelungiri, arbitrajul a fost impecabil. Nu știu la ce se referea, la hențuri, faulturi. Arbitrii au spus că vor scrie în raport ce s-a întâmplat, nu știu dacă au și făcut-o. Revin niște practici de pe vremea lui Ceaușescu, pentru a pune presiune”, ne-a declarat Mada.

Pîrvulescu spune că ceea ce relatează secundul Ripensiei nu este adevărat. ”Eu? Poate mă confundă. Nu este adevărat. Eu am mers doar la vestiarul echipei mele, ceea ce am dreptul, să vorbesc cu jucătorii. Eu nu fac așa ceva, asemenea gesturi nu mă caracterizează. Dacă este adevărat, voi fi suspendat, chemat la Comisia de Disciplină”, a spus Pîrvulescu. După joc, arbitrii fac raportul de meci obișnuit, care trebuie să fie semnat de ambii delegați ai echipelor. Incidentele se trec într-un raport suplimentar, care nu necesită semnătura vreunui oficial al echipelor.

Ripensiștii spun că după egalare, un șut al lui Golda a trecut de linia porții și golul trebuia validat. Pîrvulescu spune că banca oaspeților nu avea cum să vadă clar faza. ”Cine poate dovedi că a fost gol? Cei de la Ripensia erau pe partea cealaltă a terenului, cum să vadă dacă mingea a trecut linia porții? Să dăm credit arbitrilor, pentru că la ambele penaltiuri, centralul era aproape de fază. Au fost greșeli, mici, de ambele părți”, ne-a mai declarat oficialul Dunării. Pîrvulescu a mai spus că nu au putut filma meciul, deoarece camera video s-a stricat cu jumătate de oră înainte de meci.

Eventualele aspecte scrise de arbitri într-un raport suplimentar ajung să fie judecate de Comisia de Disciplină a FRF.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.