Joma - JSport.roJSport.ro

boit-sundaCentrul de Copii și Juniori de la Poli Timișoara trece printr-o perioadă grea, dar cei care se ocupă de formarea tinerilor fotbaliști sunt revoltați că toată lumea îi arată cu degetul. Aurel Șunda și Viorel Boiț au spus că au convingerea că Deian Sorescu va rămâne la Timișoara, chiar dacă FRF l-a declarat liber. Sorin Drăgoi ar fi trebuit să fie și el prezent, însă deși i-a promis lui Boiț că ajunge, nu a sosit la conferință nici după 50 de minute de la ora anunțată!

Aurel Șunda, șeful Centrului de Copii și Juniori de la Poli, și Viorel Boiț, membru al Consiliului Director și responsabil cu CCJ, au ținut să sublinieze că juniorii au parte de antrenori foarte dedicați și condiții bune de pregătire, iar cei care pleacă o fac din cauza lipsei banilor, pe fondul portițelor oferite de regulament. ”Noi alimentăm județul cu juniori. La juniori A și B suntem în fața centrelor cu foarte mulți bani de la federație. Sunt probleme financiare, antrenorii sunt îndrăgostiți de meserie, de aceea lucrează pe salarii mici. Semnale de alarmă se tot trag. Ar fi păcat ca acest club să dispară. Eu sunt optimist că se vor găsi soluții”, a declarat Boiț despre resursele finaciare extrem de limitate ale clubului.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Atât Boiț și Șunda, dar și antrenorul Adrian Stoicov au dat asigurări că Deian Sorescu vrea să rămână la Poli, dacă i se va da un salariu mai bun decât cei 1200 de lei pe care îi are acum. „Conform articolului 14 din regulamentul de transfer, noi am făcut o propunere. Noi însă nu avem acces la contracte, după ce se face propunerea, nu mai este treaba noastră”, a punctat Șunda, care a spus că la fel s-a procedat și cu Marius Marin. ”Noi am făcut o preîntâmpinare, este o nebuloasă. El are drepturi și venituri de la club, nu poate fi declarat jucător liber. Faptul că s-au tot perindat alți conducători, nu știu…”, a spus Boiț, sugerând că vine pentru pierderea juniorilor a fost mereu a președinților.

Adrian Stoicov, cel care l-a format pe Sorescu, a spus că jucătorul i-a zis că vrea să rămână la Timișoara. ”Eu am vorbit cu Deian la meciul de duminică, am stat în tribuna oficială. Mi-a spus că vrea să rămână la Timișoara, pentru că el este format aici. Totul depinde de conducerea clubului. Nu știu dacă el a depus memoriu la federație sau nu”, a precizat antrenorul de juniori.

Întrebați despre riscul ca parneteriatul cu LPS Banatul să se destrame pentru că clubul nu și-a respectat termenii încă de când s-a semnat acel act, Boiț și Șunda au ridicat din nou din umeri că este problema conducerii. Conducere care a evitat prezența la conferința de presă, deocamdatăm din motive necunoscute.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.