Joma - JSport.roJSport.ro

Timișoara este corigentă la infrastructura sportivă și semnele de modernizare nu sunt deloc încurajatoare. Stadionul urmează, teoretic, să fie demolat din toamnă, iar sala polivalentă de mare capacitate există doar pe hârtie, și acolo, cu locație nestabilită. Cât despre sala de la Baza 2, se ”chinuie” să se ridice de aproape 9 ani, iar renovările la stadionul de rugby din Ronaț durează și acestea din toamna trecută.

Consiliul Județean Timiș a precizat, prin președintele Dobra, că după vacanța de vară, se va ocupa de demersurile pentru demolare, pentru care în bugetul votat pe 2019 există alocați bani. Totuși, Compania Națională de Investiții pare să prefere cu totul alte zone pentru a construi stadioane, majoritatea în Muntenia sau Oltenia. Autoritățile județene spun că pentru a ridica un stadion nou, trebuie demolat cel vechi, însă nu au nimic oficial despre perioada de timp dintre demolare și construirea unui stadion nou. Nimeni nu poate asigura că orașul nu va sta o vreme îndelungată fără o arenă pentru Liga I!

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Totuși, selecționerul Cosmin Contra spune că demolarea este o soluție, deoarece este primul pas spre a a avea un nou stadion de top ep locația actualului ”Dan Păltinișanu”. Contra le-a amintit politicienilor și de sala polivalentă de mare capacitate, pentru ca primăria propune locația de lângă stadion, dar CJT vrea să o ducă în comuna Giroc. ”Mi se pare soluție. Timișoara are nevoie de o sală polivalentă nouă, are nevoie de un stadion nou. Eu cred că acest oraș cu tradiție în fotbalul românesc are nevoie de infrastructură la nivel de sport și sper din toată inima cât mai repede autoritățile locale să se pună de acord și să îndeplinească aceste proiecte”, spune Contra.

Ceea ce e interesant este că oameni de fotbal care mereu au venit la Timișoara doar ca adversari par mai dornici să vadă din nou o arenă plină decât factorii locali. Caz concret, dinamovistul Ioan Andone, acum în conducerea FC Voluntari. ”Ar trebui să se unească și să facă o echipă de Liga I, de cupele europene, să vezi stadionul acesta plin, cum era pe vremuri. Am un regret că nu-l văd plin, indiferent că poate de multe ori eu n-am fost iubit aici. Știu că se va dărâma și am văzut proiectul. Eu sper să-l vedem pe cel nou și să ne invite la inaugurare și pe noi, să facem un meci de old-boys”, a precizat Andone, prezent la Timișoara la meciul caritabil de sâmbătă.

Până una alta, miercuri se joacă din nou pe cel mai mare stadion din oraș. ”Dan Păltinișanu” găzduiește finala Cupei României faza județeană, dintre Carani și Avântul Periam, meci ce începe la ora 18,30.

UPDATE: Miercuri dimineața, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile-Daniel Suciu, va veni în vizită în județ, inclusiv la Stadionul ”Dan Păltinișanu”!. Cel mai probabil, va face un anunț pentru un viitor proiect.

foto: Constantin Duma, Agerpres

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.