Joma - JSport.roJSport.ro

Poli Timișoara are o viață extrem de dificilă și practic, pe lângă sponsorizări și vânzări de bilete, alb-violeții trăiesc din împrumuturi. Partea cea mai grea este că, în această situație, aproape toată tranșa din iarnă din drepturile TV va merge către creditori, o situație ”premieră” în fotbalul românesc.

Clubul are de luat la iarnă 720.000 de euro. Partea proastă e că aproape 300.000 de euro sunt cesionați la impresarul Cristea Opria. Partea amuzantă este că marți, primarul a anunțat triumfalist că a mai împrumutat 200.000 de euro, de la doi oameni de afaceri din ora, pe lângă 30.000 de euro obținuți din sponsorizări. Și acești oameni de afaceri își vor lua banii la iarnă, când vor plăti televiziunile, la începutul anului 2018. Practic, la un calcul simplu, reiese că Poli va cheltui aproape jumătate de milion pe cesiuni și rămâne cu maximum 250.000 de euro!

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Primarul s-a lăudat că Poli are de luat și 220.000 de euro aferenți participării în Cupa Ligii. totuși, acești bani sunt și ei cesionați pentru datoria la chiria stadionului și datoria la restaurantul UPT. Desigur, împrumutul era necesar acum, deoarece Poli are de plătit salarii restante pe mai și iunie la toată echipa și aprilie la cei plecați de la clubul alb-violet. Altfel, după 30 septembrie, ar fi pasibili de depunctare! Clubul va închide, cel mai probabil, sezonul trecut și va continua să plătească 50.000 de euro lunar la ANAF.

Cu cesiuni, până la iarnă se sting datoriile la terți (impresari, chirie stadion, masă), dar nu se știe din ce bani se vor plăti salariile echipei în continuare, deoarece sponsorizările lunare ajung acum doar pentru cheltuielile curente și rata lunară la ANAF.

foto: Constantin Duma, Agerpres

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.