Joma - JSport.roJSport.ro

Cu 27 de puncte au mers la baraj anul trecut, iar acum, după succesul cu 1-0 la Chiajna, Poli a retrogradat deoarece Voluntariul a scos egalul de care avea nevoie. Din minutul 39 și până în minutul 57, plus cele 15 de pauză. Cât timp a fost 0-1 pe ambele stadioane din Ilfov, Poli era echipa ce mergea la baraj. Adrian Bălan a adus însă liniștea în tabăra nașului Mutu, dar doar până în minutul 85, când Ilie Alexandru Mihai a marcat pentru Juventus. Dar penaltiul lui Cernat a decis soarta Timișoarei, după ce Relu Stoian a respins, dar nu decisiv. 

Cu o echipă fără mulți jucători din seria #nextlevel (doar Munteanu, plus Melinte), Poli s-a descurcat bine în prima repriză. Raț a dat o primă centrare lansată, iar Drăghici a reluat cu capul spre poartă, dar Caparco a reținut prima ocazie. Nici Chiajna nu a fost datoare, iar Pena a trimis cu capul pe lângă poarta lui Smaranda, după o centrare a lui Bărboianu. Cea mai mare ocazie a Concordiei a fost în minutul 12. Grădinaru a centrat periculos din stânga, Smaranda a respins în față, iar șutul lui Ronaldo Deaconu a fost parat de Șeroni. De acolo, Poli a controlat repriza.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Ținut aproape de când a venit numai pe bancă de Grozavu și Neaga, în minutul 12, Zaluschi a scos un penalti la Bucșa, și a fost pupat imediat de celălalt închizător ”renegat” de actualul antrenor-manager, Andrei Enescu. Artean a luat mingea și a înscris în minutul 23, după ce Caparco a atins ușor balonul, șutat pe centrul porții. Golgheterul Tavi Drăghici a mai avut două ocazii, un șut din careu pe lângă buturi,iar apoi alt șut respins de Caparco, iar înre timp. În minutul 39, Florin Ștefan a marcat în poarta Voluntariului, pentru scoruri ce salvau alb-violeții la pauză.

Chiajna nu a pus mari probleme pentru Smaranda, care a reținut o minge venită de la Bawab în debutul reprizei. Din poziție bună, Bîrnoi a irosit un șut,  pentru ca apoi,o centrare a alb-violeților să îl pună puțin în încurcătură pe Marc pentru respingere. În minutul 57, Voluntariul a egalat, prin Adrian Bălan și Poli era din nou retrogradată. Nivaldo a centrat periculos în fața porții, dar Smaranda a respins, la fel cum a făcut apoi și din fața lui Bawab, care în minutul 65 a și tras direct pe corpul portarului bănățean.

Jocul de la Chiajna a devenit spre final o simfonie lentă, cu pasele de-a latul ale echipei lui Nicolae Badea. Chiar și așa, Caparco a parat un șut al lui Munteanu. Jocul era tot mai slab, dar din minutul 85, la Voluntari a marcat iar Juventus, prin Ilie Alexandru Mihai. Sebastian Colțescu a dat însă penalti pentru henț. Cernat a executat slab, iar Relu Stoian a respins, dar insuficient. A fost un 2-2 la Voluntari, iar cu avantajul că Poli a avut rotunjire după finalul sezonului regulat, ilfovenii merg la baraj cu 27 de puncte. Anul trecut, tot la cifra 27, Timișoara a mers la baraj.

Concordia Chiajna: Caparo – Bărboianu, Albu, A. Marc, Bucşa – Nivaldo, Deaconu (min 84 Panait) – Grădinaru (min 65 Bumba), M. Cristescu, Bawab – Pena

Poli Timișoara: Smaranda – Melinte, Şeroni, Cânu, Raţ – Artean, Enescu – Al. Munteanu, Zaluschi (min 92 Oprea), Bîrnoi (min 81 Velcotă) – Oct. Drăghici

Adrian Neaga a părut că a uitat că a eșuat și ca manager cu retrogradarea și a vorbit despre faptul că o ”persoanp dragă” i-a sugerat că el e nevinovat. ”Pentru noi din păcate, seara s-a terminat trist. Îmi găsesc cu greu cuvintele. S-a dus munca noastră de un an de zile. La ședința tehnică le-am spus că pentru a spera la o minune trebuie să câștigăm acest meci. Țin să-i felicit încă o dată pe jucători, au dat dovadă de caractere extraordinare. Le mulțumesc președintelui și primarului că mi-au dat șansa să antrenez echipa aceasta. Este o seară tristă. Nu știu ce ar fi fost dacă primeam ce meritam în acest an, și aici mă refer la gravele greșeli de arbitraj împotriva noastră. Am stat de vorbă cu o persoană foarte dragă și mi-a spus doar să-mi asum greșelile făcute de mine, nu și greșelile altora. Mai ales greșelile împotriva noastră au dus la această retrogradare. Am fost tot timpul la curent, oamenii din tribună ne anunțau ce se întâmplă la Voluntari. Am trecut de la agonie la extaz, anul trecut ne-am salvat în ultimele minute. Sper ca orașul să găsească resurse ca echipa să continue și anul viitor să se bată la promovare. Au fost foarte multe probleme în acest play-out, dar retrogradarea nu s-a jucat în seara aceasta”, a declarat Neaga la Digisport.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.