Joma - JSport.roJSport.ro

Retrogradarea pare tot mai aproape pentru Poli Timișoara, care a pierdut cu 3-1 cu Dinamo când avea nevoie de o victorie ca de aer, de ziua ”făuritorului” clubului, Robu. Discursul despre gladiatori a lui Adrian Neaga s-a dovedit a fi o mare fâsâilă. Acum, echipa bu e retrogradată matematic, dar e la 2 puncte de Voluntari, care are în ultima rundă la…Voluntari, cu Juventus.

Cu 5000 de oameni în tribune, prima ocazie serioasă a fost a gazdelor, la o centrare excelentă a lui Hanca, dar Salomao nu a fost pe fază. Presiunea ”câinilor” a continuat, mai ales că mijlocul alb-violeților continua să piardă mingi. Mahlangu nu a prins spațiul porții, Straton a scos un șut al lui Salomao, care a tras și în transversală în minutul 18. Replica gazdelor a venit de la Munteanu în minutul 22, cu un șut bun de la marginea careului, dar Penedo, singurul jucător din Liga I ce va merge la Mondial, a respins.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În minutul 24, jocul mai bun al lui Dinamo a dus la deschiderea scorului. După o fază între Nistor, Salomao și Popa, ultimul a înscris din 6 metri, după o prestație proastă a sistemului 3-4-3 ales de Neaga. Vașvari a încercat un șut de la distanță, dar nu a prins spațiul porții, iar Bîrnoi nu a putut să îl pună pe Penedo în dificultate. Timișoara a avut o ocazie imensă chiar înainte de pauză, la centrarea lui Raț, când Drăghici a reluat cu capul, dar Penedo a respins cu un reflex excelent în bară.

Probabil discursul despre gladiatori și deloc despre tactică nu a putut să o învie pe Poli la pauză. În minutul 55, Salomao a plecat pe contraatac și a tras din careu cu sete, iar balonul a ricoșat din bara transversală în poartă, pentru 0-2 și o retrogradare tot mai apropiată. De aici, timpul a început să se scurgă în defavoarea Timișoarei. În minutul 65, Raț a centrat dintr-o lovitură liberă, dar Cînu nu s-a putut întâlni cu mingea. Intrat în focuri, Roman a tras un nou șut eficient poate la grădiniță, fără probleme pentru Penedo.

Poli a avut o ocazie bună în minutul 75, când Drăghici a reluate cu capul periculos pe lângă poartă. Golul a venit însă la poarta cealaltă, cu Pesic autor în minutul 76, din centrarea lui Salomao. Centrările lui Raț nu au fost nici ele periculoase pentru Penedo. În schimb, Dinamo a continuat să atace, iar Straton a salvat un șut al lui Popa. În minutul 90, Drăghici a marcat din centrarea lui Roman, un gol ca o bomboană de pe colivă.

Poli Timișoara: Straton – Melinte, Cînu, Șeroni – Ciucur, Artean, Vașvari (min 62 Oprea), Raț – Munteanu (min 84 Velcotă), Drăghici, Bîrnoi (min 62 Roman)

Dinamo București: Penedo – Corbu, M. Popescu, Katsikas, V. Olteanu – Mahlangu (min 84 Șerban), D. Nistor (min 72 Dudea), A. Palic – S. Hanca (min 67 Pesic), D. Popa, D. Salomao

Adrian Neaga, care sâmbătă a fost la meciul ”Uniți pentru Mihai Neșu”aadmis că nu crede că Poli se mai poate salva. ”E o seară tristă. Am făcut tot ce am putut să acumulăm punctele necesare să rămânem în prima ligă. Din păcate nu am reușit. Șansele sunt reduse. Eu sunt realist, nu mai avem nicio șansă să rămânem în Liga I. Nu știu ce se va întâmpla, trebuie întrebate alte persoane. Nu cred că Poli are un plan, mai e o etapă. Suntem singura echipă care a plecat fără niciun ban. Datoriile din urmă ne-au pus in această postură. Cine știe dacă vom mai primi vreun ban, asta e situația… Nu știu ce să mai spun, cred că am fost puțin depășiți de importanța jocului”, a declarat managerul sportiv și antrenorul timișorenilor.

În ziua în care Dinamo a fost preluată de patronul unui coafor, Florin Bratu a admis că se aștepta totușila un joc mai bun din partea lui Poli. ”Ne așteptam să fie un meci dificil pentru că Poli avea nevoie uriașă de puncte. Din fericire am interpretat bine jocul, am reușit să înscriem, să ne creăm ocazii. Am văzut un Dinamo ofensiv, care și-a creat un stil de joc. Mă bucur și am speranțe că pe viitor putem forma o echipă competitivă… Mă așteptam la mai mult, pentru că are jucători cu ștate vechi in Liga I, probabil problemele financiare, din jurul terenului, i-au afectat. Pot spune că sunt mulțumit, dar vreau să imbunătățesc lucrurile. Obiectivul e să fim in primele șase apoi sperăm alături de colegi, de care suntem mândri. Am venit in incertitudine și mă bucur că m-am făcut ințeles. Am ajuns la 11 victorii din 13. Punctele importante se câștigă cu echipele mai slab cotate”, a spus Bratu.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.