Joma - JSport.roJSport.ro

Bătrânul ”Dan Păltinișanu” răsuflă tot mai greu, iar intrarea în comă pare iminentă. Tribuna 2 va deveni oficial închisă, la fle cum este și Peluza Sud, iar Călin Dobra spune că anul viitor, dorește să demoleze arena, pentru a face loc unui stadion modern. Așadar, ASU Politehnica, Ripensia și Timișoara Saracens ar putea fi nevoite să caute noi soluții.

Consilierii județean au votat miercuri în ședința de plen un nou contract-cadru de închiriere a arenei. Prețurile rămân aceleași, dar publicul nu va mai avea acces la tribuna 2, la fel ca și la Peluza Sud, închisă încă din primăvară, din cauza stării avansate de degradare. Marea problemă a stadionului e că e construit pe un val de pământ, care se surpă, iar în tribune au apărut deja ”găuri”. După închiderea peluzei galeriei CVUCS, Direcția de Prestări Servicii a solicitat și închiderea oficială a Tribunei 2, întrucât și acolo apar probleme și există pericol pentru oamenii ce vin la stadion.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Președintele CJT, Călin Dobra, a anunțat că de anul viitor, vrea să dărâme ”Marele Oval” de tot, pentru a face loc unui stadion modern. ”Vreau să anunț foarte clar că nu renunț la această idee, de a demola actualul stadion și de a construi altul pe locația existentă. Noi am demarat toate procedurile. Mi-e greu să vă spun exact ca și termen. Dr eu sper ca în momentul în care vom avea anul viitor contractul de demolare și execuție, de anul viitor din toamnă, dacă nu apare niciun fel de piedică să putem intra cu demolarea în stadion”, a precizat Dobra.

Despre oportunitatea demolorăii stadionului s-a dezbătut, cu tot cu suporteri ai ASU Politehnica, cu primar, și preeșdinte CJT. Dacă proprietarul, consiliul județean, vrea să dărâme actualul stadion, primarul și suporterii nu erau de acord. Edilul se gândea inclusiv la ceva similar ca la Barcelona, unde s-a păstrat vechiul stadion ca muzeu lângă Camp Nou. cert eă că trie cluburi vor fi afectate, deoarece ACS Poli s-a mutat deja de la stadionul mare pentru arena Electrica.

ASU Politehnica și Ripensia vor trebui să caute alt stadion pentru meciurile de Liga a II-a. Acest lucru ar înseamna eventuale reveniri pe Știința sau în Ciarda Roșie. Timișoara Saracens va fi nevoită să se mute în alt oraș,cum ar fi Clujul, pentru jocurile din cupele europene. Inaugurat în 1963, Stadionul ”Dan Păltinișanu” are 32.000 de locuri. Închirierea per evenimenet costă 5000 de lei fără nocturnă și 6000 cu parinderea instalației, plus TVA și plata utilităților.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.