Joma - JSport.roJSport.ro

Demolarea Stadionului ”Dan Păltinișanu”, devine un subiect tot mai concret. Consiliul Județean Timiș are în proiectul de buget pentru anul 2019 prevăzut acest lucru, cu suma alocată de un milion de lei. Totuți, nu este sigur că procedurile vor demara prea curând, și ar putea avea loc efectiv și anul viitor. Președintele CJT Călin Dobra spune că poartă discuții pentru un stadion nou construit pe locul celui vechi cu Compania Națională de Investiții.

În proiectul de buget postat pe site-ul CJT, regăsim, la capitolul investiții noi, și și ”Lucrări – Desființare Stadion <<Dan Păltinișanu>> – proiectare”, pentru care este alocată suma de un milion de lei. Practic, bugetul va fi supus la vot în data de 24 aprilie, în Miercurea mare pentru ortodocși. Pentru finalul acestui retur, ASU Politehnica și Ripensia pot sta liniștite pentru jocurile ce vor să le dispute pe ”Marele oval”. În perioada 31 mai – 2 iunie, pe stadion va avea loc concertul Diskoteka. ”Noi ne-am angajat la organizarea acelui eveniment, pentru care am încasat chirie. Dar chiar dacă nu ar fi acel concert, tot nu s-ar putea demola atât de repede, deoarece sunt niște proceduri care durează”,  ne-a declarat Călin Dobra.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Chiar dacă banii pentru demolare sunt trecuți în actualul proiect de buget, birocrația poate întârzia mult începerea demolării în sine. Cu bani prevăzuți pentru acest an, demolarea se poate face și anul viitor. De altfel, Călin Dobra spune că se poată discuții pentru a construi un stadion nou imediat după demolare, iar pentru acest lucru, e nevoie de finanțare de la Compania Națională de Investiții. ”Purtăm discuții cu cei de la CNI, trebuie să trimitem documentație”, a precizat Dobra. De altfel, recent, primarul Timișoarei Nicolae Robu a confirmat că dacă i se va cere o autorizație de demolare, o va acorda.

Din cum e pusă problema în buget reiese că nu se va opta pentru o demolare și o reconstrucție pe bucăți. Așadar, o perioadă, în Timișoara nu se vor putea juca meciuri de fotbal de liga I sau meciuri de rugby de cupe europene. Întrebat dacă a discutat cu echipele ce mai joacă pe ”Dan Păltinișanu”, Dobra a răspuns: ”Dacă i-am întrebat dacă doresc un stadion nou?”, a fost răspunsul lui Dobra, care a precizat că nu se poate fave un stadion modern dacă nu se dărâmă cel vechi.

Altfel, primăria are și ea planuri să construiască un stadion nou, de 15.000 de locuri, în Ciarda Roșie, în spatele terenului Ripensiei. Arena aceea urmează să fie ridicată din fonduri proprii ale autorităților locale.

foto: Constantin Duma, Agepres

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

  1. Ar fi firesc ca orașul să aibă un stadion modern, de cel puțin 30.000 locuri. Consider că numele noului stadion ar trebui să fie unul care să nu fie legat de o anumită echipă așa cum este cel de acum. Stadionul este al orașului și al regiunii, nu al unei echipe, care plătește chirie într-o anumită perioadă de timp în care joacă. Fără intenția de a ridiculiza memoria jucătorului Dan Păltinișan, de asemenea cu scuze pt. cei care eventual nu ar înțelege punctul meu de vedere, consider că jucătorii, în cea mai mare măsură ajung să joace la o echipă din interese materiale și nu din dragoste față de orașul sau regiunea gazdă a unei echipe. Știm bine cum au ajuns fotbaliștii la Poli Timișoara, echipă „studențească”, și nu numai la Poli, fie înainte de Decembrie 1989 fie după data respectivă. Au venit din diverse părți ale țării în căutarea unei pâini mai albe. Mai cred că Dan Păltinișan nu a fost fotbalistul nr. 1 al Timișoarei și al Banatului. Faptul că a făcut parte dintr-o echipă, aducându-și aportul la reușitele ei, oricum nu prea mari, nu mi se pare îndeajuns pentru atribuirea numelui său stadionului, ca urmare acest fapt părându-mi unul supralicitat. Părerea mea este că stadionul ar trebui să aibă un nume care să reprezinte regiunea noastră sau un nume neutru, fără a fi legat de Poli sau altă echipă. Consider că și în cazul sălii polivalente ar trebui acționat similar. E adevărat, prima grijă nu ar fi numele, în condițiile în care reprezentanții care au obținut voturile noastre, nu au avut capacitatea necesară în a rezolva aceste deziderate ale Banatului: o sală polivalentă modernă și un stadion modern. Stând cu capetele plecate în fața șefilor de partide și cu ochii trăgând la stadioanele construite de aceștia pe alte meleaguri, mai puțin în Banat, cu nonșalanță, sfidându-ne suferința izvorâtă din frustrarea neîmplinirilor locale, domnii respectivi ne dau exemple precum ar trebui să arate obiectivele respective, luând ca model ceea ce alți politicieni locali au reușit să construiască la ei în regiune. „Facem stadion ca la …” sau „Am văzut la… ce stadion s-a făcut și vom vede cum și la Timișoara vom putea face așa…” (citate aproximative). Când Timișoara, un oraș al premierelor, ajunge să se inspire din alte părți înseamnă că ceva nu este în regulă. Unde mai pui sfada perpetuă, „ambițurile” personale și de partid, toate amestecate într-un „giuvegi” de care sper să scăpăm cât mai repede deși la ușă stau alții, gata să intre, la fel fel de rupți, poate și mai mult, de feeling-ul local!?!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.