Joma - JSport.roJSport.ro

Ripensia Timișoara a pășit cu dreptul în a doua parte a sezonului ligii secunde, cu un succes cu 3-0 contra celor de la Metaloglobus București. Au marcat Călin, Lungu și Apro, ultimul de la 11 metri. Oaspeții au avut și ei un penalti, ratat însă de Claudiu Herea.

Gazdele au intrat mult mai bine în meci și de aceea, au și reușit să înscrie. În minutul 18, lansat în adâncime la o fază la care portarul Gavrilaș a ieșit la 16 metri, Popovici a ratat însă singur cu poarta. În replică, ovidiu Herea a prins un șut foarte bun, care s-a dus puțin pe lângă buturi. Peste cinci minute, după primul corner, Tudor Călin s-a înălțat și a marcat cu capul. Diferența a crescut în minutul 29, după o respingere greșit a apărării adverse. Mingea a ajuns la Lungu, care a tras direct în plasa porții. După trei minute, Ciubotaru l-a faultat pe Tudorache în careu, iar Apro a transformat penaltiul acordat. Până la pauză, și Chera a fost aproape să înscrie.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cu scorul de neprezentare pe tabelă la pauză, Marius Măldărășanu a plusat cu Alexandru Coman și Ianis Stoica. Oaspeții nu au mai făcut atâtea cadouri, iar în minutul 50, stoica a obținut un penalti, în duel cu Lungu. Claudiu Herea a bătut însă slab, iar Horațiu Moldovan a apărat. Ripensia a fost periculoasă și ea la o fază începută de Chera și terminată de Tudorache, dar defensiva oaspeților a fost pe fază. Ritmul de joc a scăzut spre finalul meciului. Cea mai mare ocazie au avut-o însă tot ripensiștii, după ce Stoi putea marca, dar Gavrilaș a salvat proporțiile scorului.

Ripensia Timișoara: H. Moldovan – Caius Lungu, Apro (cpt.), Hecsko, A. Macriţchii – V. Macriţchii, T. Călin, Al. Neagu (Stoi 66′) – Chera, Al. Popovici (Vasluian 84′), Tudorache (C. Sîrbu 73′)

Metaloglobus București: Gavrilaş – Iul. Ciubotaru, Fl. Plămadă, L. Cazan, Sava – Ciocâlteu (Găvîrliţă 69′), Mino Sota, Andr. Lungu (Al. Coman 46′), Duminică (I. Stoica 46′) – Ov. Herea (cpt.), Cl. Herea

Pelici a fost bucuros de startul echipei sale. ”Suntem mulțumiți că am reușit să câștigăm acest prim joc. Se știe că întotdeauna un prim joc este lipsit de ritm și intri mai greu. Dar sunt foarte bucuros că băieții au înțeles exact importanța punctelor puse în joc pentru noi. O victorie care ne dă moral  să ne ridicăm din acea zonă. Mă bucur că nu sunt accidentări și vom merge la UTA să ne jucăm șansa. Cred că ne-am adaptat mai bine decât Metaloglobus, cred că aici a fost problema. Ei au jucători foarte buni, cu tehnicitate și valoare individuală ridicată, dar probabil că terenul le-a pus probleme. Dacă ar fi înscris din 11 metri imediat după pauză, jocul ar fi fost mai tensionat sau ar fi fost probleme mai mari. Așa, nu cred că s-a pus problema învingătorului după aspectul jocului. Am avut ocazii mari, la 0-0 a scăpat Popovici singur, apoi și ei prin Herea. Apoi au intrat golurile, a fost dezechilibru. În repriza a doua ei au avut penalty, dar și noi puteam să facem 4-0 prin Stoi. Trebuie să lăsăm nasul jos, să munci, să fim o echipă muncitoare, modestă, care încearcă să se bată de la egal la egal cu oricine”, a spus Pelici.

Măldărășanu a apreciat că terenul, dar și atitudinea echipei sale, au dus la rezultatul de 3-0. ”Nu știu dacă ar mai fi ceva de spus când pierzi cu 3-0. Ne așteptam la un meci foarte-foarte greu pentru că Ripensia era cu cuțitul la os. Știam că vor fi o echipă foarte-foarte agresivă avându-l antrenor pe domnul Pelici. Un antrenor foarte-foarte bun, care pune accent pe organizarea defensivă. Însă noi din punct de vedere al atitudinii am rămas datorit. Nu ne-am adaptat condițiilor și aici mă refer la teren. A fost un dezavantaj pentru noi. Din păcate, ne-am trezit prea târziu, era deja 3-0. Le-am spus despre adversar că sunt jucători de viteză, încearcă foarte mult. Poate un pic lenți. Dar trebuie să luăm un pic de adâncime, automat, contează dublajul. Am fost foarte largi. Am vrut să jucăm. Avem un joc de posesie bun în general și încercând să jucăm fotbal, suntem expuși. Până la urmă, probleme apărute în defensivă nu au fost neapărat din vina fundașilor centrali. Toți au greșit, pentru că faza defensivă începe cu atacanții”, a declarat antrenorul Metaloglobusului.

Runda viitoare, Ripensia va juca în deplasare la liderul UTA.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.