Joma - JSport.roJSport.ro

În săptămâna ”fierbinte” a alegerilor europarlamentare, Ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Vasile-Daniel Suciu a promis că Timișoara va avea un stadion nou, la standarde de cupe europene! Acest lucru nu se va întâmpla însă prea curând, deoarece procedurile prin Compania Națională de Investiții sunt destul de anevoioase, dar reprezentantul Guvernului spune că arena ar fi gata în doi ani de lucrări. Suciu vrea să îi pună pe Robu și Dobra la discuții pentru a tranșa și problema sălii polivalente. 

Concret, la CNI trebuie predat un teren liber de sarcini, iar înainte de acest pas, care implică birocrație și demolarea efectivă, nu se pot face nici măcar studiile de prefezabilitate sau fezabilitate. Problema e că o bucată de teren, de sub Peluza Sud, aparține de primărie și ar trebui cedat autorităților județene, proprietarii restului de teren. În plenul de marți, primarul a retras proiectul de la vot. ”Eu știu că ieri, în ședința de consiliu local a municipiului Timișoara trebuia să fie un proiect de hotărâre care se referea la cei 5000 de metri pătrați pe care primăria trebuia să-i cedeze, să-i transfere, să reglementeze situația juridică, pentru ca acest stadion să poată fi refăcut. Am înțeles că ieri domnul primar a retras acel proiect de hotărâre Nu știu dacă din interese politice, sau pentru că a aflat că ajung și eu astăzi la Timișoara. Este mai puțin important. Dar, aștept de la domnul primar și de la consilierii locali să rezolve aceasta problemă. Vreau să facem stadionul de la Timișoara și îl vom face, dar aștept reglementarea juridică. Proiectul de Guvern va fi adoptat cu aprobarea indicatorilor. Aștept o hotărâre de la consiliul local ca să putem face acest stadion”, a declarat ministrul.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Noua arenă va avea tot 32.000 de locuri, ca și actualul ”Dan Păltinișanu”. Ministrul nu a putut preciza costurile și nici dacă stadionul va avea sau nu și pistă de atletism. Vasile-Daniel Suciu a precizat că va fi o arenă la standardele UEFA. ”Am vorbit cu cei de la Consiliul Județean să facă demersurile și să demoleze acest stadion, iar ulterior, Compania Național de Investiții, Ministerul Dezvoltării Regionale va reconstrui acest stadion. Lucrurile sunt extrem de simple, nu mai vreau să trenez povestea. Multă lume așteaptă acest stadion, orașul Timișoara așteaptă acest stadion și chiar vreau să închidem subiectul. Aștept ca primăria Timișoara să rezolve partea pe care o are, acei 5000 de metri pătrați. Din această toamnă, acesta stadion va fi demolat, terenul va fi liber de sarcini, iar ulterior CNI va face licitația și construcția stadionului. Imediat după hotărârile de consiliu local și consiliu județean se face o licitație pentru studiul de prefezabilitate și fezabilitate, se face fișa de proiect și demarează licitația, a mai adăugat ministrul.

Termenul, doi ani, dar după ce terenul va fi liber de sarcini!

Daniel-Vasile Suciu l-a întrebat pe președintele CJT Călin Dobra despre echipele timișorene de fotbal și i-a spus că la Bistrița-Năsăud a fost coleg la juniori cu Lucian Sânmărtean. Ministrul Dezvoltării Regionale a punctat că nu vrea să dea un termen nerealist. ”Mie nu-mi place să dau termene nerealiste sau să rămân doar cu termenele. Dacă avem precedentul stadioanelor de la Steaua, Rapid care se construiesc pentru Euro 2020, cred că un termen realist pentru un asemenea obiectiv este de maximum doi ani. Eu mă gândesc că nu facem un stadion de 30.000 de locuri ca să nu fie omologat. Sper ca tradiția fotbalistică a Timișoarei să mai ofere și meciuri de cupe europene aici”, a mai spus ministrul.

Sala polivalentă nu se poate ridica deocamdată nici lângă stadion, nici la Giroc

Procedurile pentru stadion trebuie urmate și pentru sala polivalentă. Problema e că la consiliul local, consilierii PSD nu au votat pentru predarea terenului de lângă stadion, după modelul din Cluj, iar la consiliul județean, consilierii PNL nu au votat pentru terenul din comuna Giroc. De aceea, ministrul vrea să îi pună pe Robu și Dobra la masă. ”Nu v-ați săturat de acest ping-pong? Sunt convins că pentru timișoreni contează mai mult să se facă ceva decât tot felul de discuții despre locație. Astăzi nu am decizii, hotărâri juridice cu valoare vizavi de un amplasament sau altul. Săptămâna viitoare lansez o invitație publică și domnului primar Nicolae Robu și domnului președinte Călin Dobra. Îi aștept la minister, să luăm decizia, să rupem o dată pisica în doua cu decizia aceasta care trenează. Pentru a se preda terenul e nevoie de două treimi din voturi și la consiliul județean, și la consiliul local”, a spus ministrul.

Vasile-Daniel Suciu nu s-a pronunțat ce amplasament este mai bune, dar spune că pe terenul primăriei, terenurile din complexul ”Adrian Stoicov” nu aparțin în acte municipalității. ”Pe amplasamentul pentru sala polivalentă există o bază sportivă cu nocturnă, cu teren sintetic, care nu este înscrisă nicăieri. Mă interesează cine dărâmă acel obiectiv, el nu aparține municipalității. Va trece ziua de duminică cu patimile politicienilor și îi aștept să luăm cu toții o decizie. Tocmai de aceea în doresc să ne întâlnim după alegeri. Eu de trei luni de nu am apucat să mă plictisesc de acest obiectiv, Timișoara merită o sală polivalentă și o va avea!”, a punctat ministrul.

foto: Constantin Duma, Agerpres

 

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.