Joma - JSport.roJSport.ro

În perioada de pandemie și în care competițiile de fotbal sunt oprite, Liga Profesionistă de Fotbal a decis să mai ”stingă” dorul românilor de fotbal cu un sondaj pentru a desemna echipa deceniului de pe prima scenă fotbalistică internă. Fundașul dreapta ales este Romario Benzar, jucătorul originar din Diniaș, sat ce aparține de comuna Peciu Nou.

LPF organizează sesiuni de vot zilnice pe pagina oficială de Facebook, una cu 54,377 de fani. Pentru că echipa va fi stabilită în sistemul clasic 4-4-2, Benzar a fost ales în a doua zi. Fundașul dreapta se descurcă însă foarte bine și în sisteme cu trei fundași centrali, în care apărătorii laterali joacă avansați pe faza de atac. În fiecare zi, pentru fiecare post, LPF propune doi fotbaliști, după criteriul titlurilor câștigate în ultimii zece ani, plus numărul meciurilor jucate de nominalizați în sezoanele terminate pe primul loc. Benzar s-a duelat cu Cristian Manea, pe care l-a bătut cu 54% din 696 de voturi exprimate.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

De-a lungul carierei, Romario Benzar a jucat la LPS Banatul, Viitorul, FCSB, Lecce și Perugia. Este, în general, titularul echipei naționale a României. Jucătorul ajuns la 28 de ani are două titluri cu roș-albaștrii, iar în cele două sezoane de succes ale echipei lui Becali a adunat 198 de jocuri. Bănățeanul este impresariat de Ioan Becali și s-a duelat în sondajul LPF cu alt produs al Academiei Hagi, Manea. În echipa ideală, portarul ales este Ciprian Tătărușanu. Restul posturilor se vor stabili în următoarele zile.

foto: frf.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.