Joma - JSport.roJSport.ro

Alb-violeții de la ASU Politehnica au remizat la scorul de 0-0 cu Concordia Chiajna, iar jocul a fost ultimul cu Cosmin Petruescu la echipă. Tehnicianul și-a anunțat demisia după joc. De luni, echipa va fi preluată de fostul jucător al lui Poli, Mugur Gușatu, care ultima dată a antrenat-o pe ACSO Filiași, iar anterior, i-a antrenat pe juniorii Universității Craiova.

Partida a avut un ritm bun de joc, în ciuda căldurii, cu un joc deschis din partea ambelor formații. Nu neapărat și o demonstrație de tehnică, deoarece au fost multe ratări, dar și multe greșeli de poziționare. În debutul jocului, fundașii timișoreni au blocat incursiunile ofensive ale ilfovenilor. Călin Popescu a avut un șut bun reținut de Greab, iar Ignea nu a prins spațiul porții la un alt atac. După prima jumătate de oră, Concordia a devenit mai periculoasă. Murariu a intervenit la un șut al lui Vlad Olteanu din 25 de metri, după care Hamzaoiu a trimis peste, iar Ciucureanu nu l-a putut învinge nici el pe portarul timișorean. În minutul 34, Axente a avut un șut care s-a dus puțin pe lângă poartă.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Cu plecarea deja decisă, Petruescu a mutat ofensiv la pauză, cu Ungureanu în locul lui Vasile. Echipele și-au împărțit momentele de dominare. În minutul 54, după un corner, Albu a reluat periculos cu capul, dar Murariu a respins. A urmat un șut pe lângă poartă din poziție ideală a lui Manea, dar și o reluare cu capul puțin pe lângă poartă a lui Jurj. O altă ratare importantă a fost mingea șutată peste poartă în minutul 64 de Scutaru. Pânp la final, gazdele au mai avut șanse irosite de Ignea, iar oaspeți, de Obedeanu.

ASU Poli Timișoara: Murariu – C. Jurj, Scutaru, Mera, Cherecheş – Dros (’63 Vidrăsan), Bg. Vasile (’46 Ungureanu) – Alin Manea (’82 Schieb), Ignea, C. Popescu – M. Axente

Concordia Chiajna: Greab – Dumitraş, Al. Albu, Dobrosavlevici, Vl. Olteanu – L. Ion, Hamzaoui – Ciucureanu, Obedeanu (’90+2 Stănică), Grădinaru – Bari (’74 Ivanovici)

Petruescu a spus că s-a gândit la demisie de dinainte de meciul cu Daco-Getica, iar înainte de jocul cu Rapid a discutat cu conducerea, care i-a mai dat un răgaz. După meciul de la București, tehnicianul a știut clar că nu mai vrea să stea la Poli. ”O partidă foarte disputată. Din punctul meu de vedere, am făcut tot ceea ce a depins de noi pentru a obţine toate cele trei puncte. Aş vrea să-i felicit pe băieţi pentru atitudinea pe care au avut-o. O primă repriză mai echilibrată, în schimb o repriză a doua pe care cred eu că am controlat-o în mare parte a timpului, ca posesie, dar mai ales ca număr de situaţii de poartă. Dar ne-a lipsit inspiraţia în ultimii metri. N-am ce să le reproşez pentru jocul de astăzi. Şi-au dorit foarte mult să câştige, cu atât mai mult astăzi a fost ultimul meu joc la Politehnica Timişoara. Pentru că am luat o decizie în urmă cu ceva timp. Am analizat-o. Nu a fost o decizie luată la cald, am analizat-o mult timp. Am discutat cu oamenii din conducerea administrativă şi am considerat că cel mai bine, cel puţin pe termen scurt, pentru binele Politehnicii Timişoara este să fac un pas înapoi. Am mâncat o pâine albă aici, am trecut împreună prin foarte multe momente frumoase. E adevărat că au fost şi unele mai delicate, unele mai dificile, dar întotdeauna am dat dovadă de unitate, de înţelegere, de respect reciproc. Pentru proiectul pe care l-am început la Politehnica Timişoara, de comun acord, aşa am considerat că este cel mai bine. Aş vrea să le mulţumesc tuturor, începând cu suporterii şi terminând cu domnul rector şi toţi cei care au fost alături de mine în toată această perioadă”, a declarat tehnicianul lugojean.

Diniță nu a fost atât de supărat pentru egal, dar spune că așteaptă transferuri pentru ca Chiajna să poată promova. ”Un meci dificil, mai mult din prisma căldurii pentru ambele echipe. Noi am venit aici să câștigăm cele 3 puncte. Nu s-a putut. E bine și un punct, trebuie să plecăm de aici, pentru că față de meciul trecut am stat mult mai bine în teren. Am făcut cam tot ce trebuia. Problema noastră a fost acolo în ultimii 30 de metri, unde trebuia să fim mai proaspeți și să fim mai concentrați în fața porții. Una peste alta, cred că am controlat așa în mare jocul, am avut ocazii. În a doua repriză au avut și cei de la ASU Poli momente în care puteau să preia conducere. Un meci dificil, bine că s-a terminat și am luat fiecare câte un punct. Mergem mai departe și sperăm să ne îndeplinim obiectivul fiecare la final”, a declarat antrenorul Concordiei.

Sâmbăta viitoare, Mugur Gușatu va debuta la Poli în deplasarea de la Turris Turnu Măgurele.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.