Joma - JSport.roJSport.ro

După mai multe perioade de transferuri în care Steliano Filip era ca acontat de croații dela Hajduk Split, mutarea s-a făcut în această iarnă. Fundașul stânga a adus bani în vistieria celor de la Dinamo, va încasa un salariu excelent și rămâne cel mai de succes jucător al generației 1994 de la LPS Banatul.

Hajduk a plătit pentru Filip suma de 500.000 de euro, una bună pentru Dinamo, care și-a vândut un nou căpitan. Fotbalistul născut la Buzău va încasa un salariu de 20.000 de euro lunar, peste nivelul salarial și de la FCSB, club care plătește cel mai bine în prima ligă. Contractul este valabil până în 2021, an în care jucătorul va împlini 27 de ani. Dincolo de șansele lui Filip de a fi titular sau nu la Split, fotbalistul rămâne vârful de lance al unei generații care ”s-a topit” prea ușor.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Campionii naționali de la LPS Banatul, generația născută în 1994 era văzută ca un izvor de talente. Ajunsă în posesia clubului Avicola Buziaș, echipa s-a risipit în ”zările” ligilor inferioare, dar și în afara fotbalului. În Liga a II-a mai sunt legitimați Alin Dobrosavlevici, la Dunărea Călărași, dar și Darius Buia, la UTA. Alex Birău a ales ligile inferioare din Austria, la fel ca Alin Roman. Alți foști colegi de-ai lui Filip nici măcar nu mai joacă fotbal, deși anul acesta împlinesc abia 24 de ani.

foto: gsp.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.