Joma - JSport.roJSport.ro

Timișoara continuă să producă juniori talentați pe bandă rulantă, care atrag atenția cluburilor importante din Europa. Este și cazul lui Giacomo Ambrosio Paul, de la grupa de copii născuți în 2007 a celor de la ASU Poli, care luna trecută a dat probe de joc la Real Madrid. 

Juniorul de 11 ani s-a născut în Italia, dar familia a revenit în țară de câțiva ani. Giacomo a început fotbalul la 8 ani, la ACS Poli, dar nu a fost menținut la centrul de juniori al echipei din prima ligă. A atras însă atenția antrenorului Cristian Gălan, pe vremea când avea grupă de 2006-2007 la ASU Poli, mai ales că e un fotbalist care lovește mingea cu ambele picioare. Giacomo Paul poate juca atât extremă stângă sau dreaptă, cât și vârf de atac. Părinții au vrut să vadă de ce nu a fost apreciat la ACS Poli, și așa a început aventura celui mic în străinătate.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În urmă cu doi ani, Giacomo Paul a mers alături de tatăl său să dea probe la Sampdoria și Genoa, unde a lăsat impresii plăcute. Ulterior, jucătorul a dat probe anul trecut la Hoffeinheim, dar și la FC Nurnberg. După evaluările acestora, puștiul care acum e antrenat la Timișoara de Orlando Ștefan, a intrat inclusiv în atenția celor de la Bayern Munchen. ”Cireașa” de pe tort a venit anul acesta, când în aprilie, micuțul jucător a dat probe la Real Madrid, și urmează să fie chemat și a doua oară.

Reglementările internaționale spun că vârsta minimă pentru un transfer este de 16 ani.Totuși, cei mai mici pot pleca în alte țări alături de familie, dacă părinții îi însoțesc. Familia jucătorului nu ar spune nu unui transfer la Real Madrid sau Bayern Munchen.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.