Joma - JSport.roJSport.ro

Timișoara continuă să alimenteze fotbalul de prima ligă din România, chiar dacă la nivel de cluburi, e puțin probabil că orașul va reveni curând pe prima scenă a fotbalului românesc. Juniorii localnici continuă să atragă atenția cluburilor, iar din informațiile noastre, Denis Haruț revine în Liga I din vara aceasta, la FC Botoșani.

Haruț are 20 de ani și are ca post principal cel de fundaș dreapta. La ACS Poli, a mai jucat, de nevoie, și în fața apărării. Timișoreanul este fost component al naționalelor României de juniori și era considerat un ”produs” vandabil și de către clubul timișorean, până ca lucrurile să ia o altă turnură. Haruț va semna cu FC Botoșani din postura de jucător liber de contract, și va fi util moldovenilor, deoarece din sezonul viitor, echipele de prima ligă trebuie să joace cu doi jucători care au 21 de ani sau mai puțin.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Singurul dezavantaj e lipsa meciurilor din acest sezon, deoarece Haruț a ”jucat” o vreme la comisii, unde a fost declarat liber de contract. În iarnă, când a venit Vivi Răchită la echipă, managerul a început să impună ideile sale, inclusiv diminuările contractuale. Haruț avea un salariu puțin peste 9000 de lei net, dar a refuzat și a fost trimis să se antreneze separat pe terenurile complexului Adrian Stoicov, în spatele Stadionului ”Dan Păltinișanu”. Cei de la club au și spus lucruri deloc măgulitoare pentru fotbalist.

Valeriu Răchită a declarat că Haruț i-a spus că alege banii în detrimentul fotbalului. Ulterior, președintele Asociației Fotbaliștilor Amatori și Non-Amatori din România, Emilian Hulubei, a povestit despre abuzurile la care s supus fotbalistul de club la emisiunea GSP Live. Radu Birlică și Vivi Răchită au intervenit și au spus că e imposibil ca Haruț să câștige litigiul prin care cerea să scape de club. Birlică l-a și atacat pe Hulubei pentru alte aspecte, fără nicio legătură cu subiectul Haruț.

Timpul a dovedit că cei de la ACS Poli, s-au înșelat, ca de obicei. Haruț a câștigat litigiul, iar conducătorii clubului au bifat un alt pronostic greșit, la fel ca și evitarea celei de-a doua retrogradări consecutive. În timp ce ACS Poli se scufundă în Liga a III-a și spre faliment, lista tinerilor pierduți gratis de club s-a mai îmbogățit cu un nume, pe lângă Sorescu, Mailat, Sîntean, Balaure, dovezi irefutabile ale faptului că clubul a reprezentat un imens dezastru managerial.

Joma - JSport.roJSport.ro

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.