Joma - JSport.roJSport.ro

”Gladiatorii” de la Poli Timișoara au făcut doar un 0-0 la FC Botoșani și din nou nu au profitat de etapa favorabilă. Meciul a fost unul cu un final bun de prima repriză pentru Poli, care a atacat, pentru ca în repriza secundă, moldovenii să rateze ocazii incredibile. Alb-violeții scot un punct insuficient și rămân pe locul retrogradabil,  cu o nouă ratare a unui Mihai Roman, care conduce un Mercedes ultimul tip, dar nu poate marca din câțiva metri în fața porții. 

Moldovenii au început mai bine meciul, în atac. După o tentativă eșuată de foarfecă a lui Golofca, Mihai Roman cel de la gazde a trimis peste poartă o centrare bună a lui Serediuc. Neaga a abordat meciul cu trei fundași centrali, așezare, 3-4-3, dar a trebuit să schimbe extrema stângă din minutul 14, când Oliva, ieșit lovit și la meciul cu Mediaș, nu a putut continua și a trebuit schimbat cu Raț. Straton a respins bine o centrare înșelătoarea a lui Golofca, după au început și timișorenii să ”bâjbâie” în atac. Drăghici a avut o reluare mult pe lângă poartă, iar Vașvari a tras de la distanță, imprecis, ca întotdeauna în ultima vreme.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În minutul 37, Florin Acsinte nu a nimerit spațiul porții la o centrare bună a lui Rodriguez, iar de acolo, bănățenii au preluat frâiele meciului. Peste două minute, Pap a respins în corner reluare cu capul a lui Șeroni, de sub bară,din lansarea lui Munteanu. Bîrnoi, inexistent până atunci, a driblat prin careu, dar Pap i-a respins șutul. Drăghici putea da lovitura, dar a fost încurcat de Miron, pentru Șeroni să reia din nou periculos cu capul, dar pe lângă poartă, o minge dintr-un corner bătut de Raț.

După trecerea pe la vestiare, Botoșaniul a controlat jocul. Golofca a avut și un șut telefonat, dar Roman a fost mult mai eficient, cu un șut la colțul scurt, respins de Straton, și apoi o centrare prin careu, la care nu a ajuns niciun coechipier. În minutul 57,după un corner, Miron a trimis pe lângă buturi, și asaltul a continuat. Golofca a centrat, iar nou-intratul Axente a reluat moale cu capul, pentru ca Șeroni să scoată salvator, iar apoi Cînu să scoată o altă minge a lui Axente. Fostul jucător al Stelei a fost periculos din nou în minutul 62, dar Straton și apoi Șeroni, de pe linia porții, au salvat faza.

Drăghici nu a putut pune pericol din careu, când a ratat din nou spațiul porții. La fel a făcut-o și Fulop în minutul 68, când a reluat puțin cu capul pe lângă buturi, fără să dea mingea la Axente, care era în joc. Pap a respins o centrare a lui Raț, iar în minutul 79, Roman a dovedit ce degeaba este, când a ratat din fața porții, după o fază început de același Raț. Bîrnoi a irosit și el un șut trimis peste buturi, iar poliștii s-au apărat bine pe final, pentru un punct ce nu îi scoate din ”zona roșie”, după ce Golofca a fost semnalizat la un ofsaid eronat. Nu se putea încheia meciul fără un șut complet ratat al ”vedetei” Roman.

FC Botosani: Ed. Pap – Fl. Plamadă (min 46 Dumitraș), Burcă, Miron – Serediuc (min 53 Axente), J. Rodriguez, R. Oaidă, Acsinte – M. Roman (min 72 Moruțan), Levente Fulop, Golofca

Poli Timișoara: Straton – Melinte, Cînu, Şeroni – Ciucur, Vaşvari, Artean, Oliva (min 14 Oliva) – Munteanu, Drăghici (min 70 M. Roman), Bîrnoi (min 91 Velcotă)

Costel Enache a recunoscut că Timișoara i-a făcut viața grea. ”Cred că am avut un meci dificil, greu. Nu mă așteptam la o asemenea forță a adversarului. Am văzut o echipă foarte motivată, determinată,care a depus efort. Trebuie să-mi felicit jucătorii, pentru căau luptat. Chiar dacă nu am obținut victoria, pentru mine e mulțumitoare atitudinea. Sunt momente în care nu găsim drumul spre gol, dar baza am văzut-o: Organizare,efort,implicare. Am ratat mult în repriza a doua. Suntem în continuare pe locul 2, unde ne-am propus”, a declarat Enache.

Adrian Neaga continuă să fie ”îmbătat” de optimism. ”E adevărat că suntem la mâna altora. Țin să-i felicit pe băieți pentru dăruire. Cum gladiatorii merg până la capăt, și noi ne agățăm de fiecare șansă. Sperăm când se va trage linie, noi să fim echipa care se va salva. Eu sunt optimist, și băieții sunt optimiști. Noi am făcut meciuri bune cu Dinamo. Sper ca până luni să îi recuperez. Am venit 800 de km, băieții s-au trezit noaptea să ia avionul. Oboseala e normală, mai ales că am folosit tot aceiași jucători, dacă Oliva e lovit la meciul cu Dinamo voi avea doar 17. Nu ne-am gândit nicio clipăla scenariul că echipa va dispărea. Cred că dăruirea lor va conta foarte mult și Timișoara va rămâne în prima ligă”, a spus Neaga.

 

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.