Joma - JSport.roJSport.ro

Coronavirusul face prima victimă în România în cazul unui fost fotbalist, din păcate, tocmai în Timiș. Lugojeanul Valentin Podean a decedat astăzi, în urma unei infectări cu coronavirus. Avea doar 49 de ani și era la Poli în anul confruntării cu Real Madrid, dar avea o sănătate șubredă, și făcea dializă. De aici, aparent, i-a venit și sfârșitul.

Decesul a survenit tocmai astăzi, în Vinerea Mare, anunță ziarul lugojean Redeșteptarea. Informațiile neoficiale sunt că Valentin Podean a luat virusul de la o asistentă medicală din centrul de unde făcea dializă. Cel mai probabil, deoarece spitalele nu au voie să confirme oficial decesele cu numele pacienților, fostul mijlocaș a murit la Spitalul ”Victor Babeș” din Timișoara. Pacienții cu dializă sunt oricum printre cei care sunt cei mai vulnerabili în fața coronavirusului, întrucât au oricum și alte comorbidități. Ieri, Ministerul Sănătății a și extins testarea pentru cei ce fac dializă, dar doar după ce apare un contact cu un caz confirmat.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Mai mult ca sigur, confirmarea oficială a decesului va veni mâine, fără nume, dar cu vârsta și precizarea bolilor avute de Podean. Pentru Timiș, de obicei, nu a fost decalaj mai mare de o zi la anunțul deceselor celor cu covid-19. Până acum, în Timiș au fost anunțate 19 decese ale unor persoane care aveau coronavirus. Podean ar fi al doilea cel mai tânăr om din Timiș mort din cauza coronavirusului, după un bărbat de 45 de ani din Liebling, care la primele vizite la Urgențe a ascuns medicilor că se afla în autoizolare cu copiii săi, care reveniseră din străinătate.

Valentin Podean s-a născut la Belinț, unde a și debutat în fotbal. În 1991 a ajuns la Venus Lugoj cu care a promovat în al treilea eșalon. În toamna lui 1992, a ajuns în lotul lui Poli, care a și dat piept la vremea respectivă cu Real Madrid. Nu a apucat să debuteze în prima ligă. Foști colegi nu prea mai știau nimic de Podean. ”Nu știam că a murit. Dumnezeu să-l ierte. Nu mai știam nimic de el în ultimii ani, nici de colegul lui venit de la Lugoj, Diaconescu, nu mai știu nimic. Îmi amintesc că era un băiat mai înalt, slăbuț, șaten. Era un mijlocaș bunicel pentru Divizia B, dar atunci, la Poli erau fotbaliști buni”, ne-a declarat fostul său coleg, Călin Rosenblum.

După câteva luni la Poli, Podean a revenit la Lugoj, pe atunci Venus, devenită ulterior Vulturii. Și-a încheiat cariera de jucător la Bega Belinț, unde a fost și antrenor. Din generația 1992 a lui Poli, este al doilea decedat, după Adrian Stoicov, mort în 2017 din cauza unui cancer la plămâni. Coronavirusul l-a ucis la 61 de ani și pe Avram Goia, fostul fotbalist al Olimpiei Satu Mare, decedat în Spania, unde trăia de ani buni.

foto: redesteptarea.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.