Joma - JSport.roJSport.ro

Succes foarte important pentru Poli Timișoara, care s-a impus cu 2-0 în deplasare la Gaz Metan Mediaș, după o ”dublă” a lui Vașvari și o repriză jucată de bănățeni în inferioritate. Mijlocașul a avut două execuții de maestru, dar și-a lăsat și echipa în inferioritate jumătate de meci. Cu acest succes, bănățenii ajung la 10 puncte, după succesele cu Chiajna, Juventus și Mediaș, plus egalul cu Viitorul, după un meci cu o formație ardeleană rămas că un lot foarte subțire. 

Meciul a început fără faza importante, cu ocazii fără mare pericol ale lui Ciucur și Drăghici. Poli nu s-a dezmințit, și la fel ca în primele etape ale sezonului, a demonstrat că pune mult mai mult pericol cu mijlocași, decât cu atacantul, de multe ori stingher în față. În minutul 18, Bîrnoi a combinat senzațional cu Munteanu, care a pasat la Vașvari, pătruns din spate în careu, și a marcat pentru 0-1.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Peste șapte minute, mijlocașul venit de la Botoșani a marcat din nou, pentru o „ghiulea” dintr-o lovitură liberă din lateral-stânga. Pustai l-a înlocuit în minutul 39 pe fundașul Perendija cu Roberto Romeo. A urmat în minutul 42 singura ocazie notabilă a ardelenilor, când Romeo a tras puțin pe lângă vinclu. Astfel, Gazul a intrat la pauză condusă cu 2-0, după un joc mai consistent al lui Poli.

Timișorenii au rămas fără un om în debutul reprizei a doua, după ce Vașvari a văzut cartonașul galben, la un fault fără minge la Tîrcoveanu. În aceste condiiți, Popa l-a scos pe Drăghici și l-a trimis pe Soljic în linia defensivă. Nervozitatea a început să crească și cartonașele să vină tot mai des, la Crețu și Soljic, dar și la Akaki Khubutia. Pustai a epuizat schimbările în minutul 65, cu Trif în locul lui Buziuc.

Mailat a avut un șut bun, dar deviat în cornerr iar Țigănașu a trimis peste poartă o lovitură liberă, cu ocazii mai puține pentru alb-violeți. Gazul a încercat să pună presiune prin Olaru și Romeo, dar fără succes. Timișorenii au avut o ocazie mare în minutul 88, dar Ciucur, incomodat de un adversar, a ratat din nou. În minutul 90, Curileac a avut o paradă frumos, la reluarea cu capul a lui Mitic.

Gaz Metan Mediaș: Pleșca, Voicu, Perendija (min 39 Romeo), Khubutia, Bușu (min 55 Manole), Danci, Mitic, Buziuc (min 64 Trif), Tîrcoveanu, Curtean, Olaru

Poli Timișoara: Curileac, Crețu, Melinte, Cînu, Țigănașu, Artean, Vașvari, Ciucur (min 88 Croitoru), Munteanu, Bîrnoi (min 54 Mailat), Drăghici (min 51 Soljic)

foto: Constantin Duma, Agerpres

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.