Joma - JSport.roJSport.ro

Echipele de fotbal și de rugby din Timișoara ar putea scăpat în viitorul apropiat de o cheltuială importantă, chiria plătită la Stadionul ”Dan Păltinișanu”, una care le dă destul de multă bătaie echipelor. Legea sportului în forma propusă de Guvernul Grindeanu a fost retrimisă în Parlament, cu modificări, iar una extrem de importantă se referă la dreptul de utilizare gratuită a bazelor sportive. Mingea va fi însă în terenul Consiliului Județean Timiș. 

Concret, este vorba de trei modificări: nu se mai pomenește de pragul de 5% din bugetul locla ce poate fi utilizat de autorități pentru sport, au fost șterse referile la legislația națională și comunitară privind ajutorul de stat, iar bazele sportive administrate de stat vor putea fi utilizate gratuit și de cluburile de drept privat, nu doar de cele de drept public. Dacă legea va fi votată în noua formă, atunci Consiliul Județean Timiș va putea elimina chiria plătită de echipe pentru meciuri.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Acum, cluburile plătesc 7140 de lei pentru un meci la care se aprinde nocturna și 6000 la unul fără nocturnă. Președintele lui Poli Timișoara, Radu Birlică, spune că CJT va putea acorda fie gratuitate tuturor, fie nimănui. ”Pentru ca să nu fie probleme cu Consiliul Concurenței, consiliul județean va putea da gratuitate fie tuturor echipelor din oraș, fie niciuneia. Pentru că dacă se acordă doar unei echipe, celelalte pot reclama la Consiliul Concurenței. CJT va decide, dar vor putea fi acoperiți legal”, spune Birlică, care speră ca legea în forma nouă să fie votată peste două luni.

Poli Timișoara ar fi cea mai câștigată de pe urma unei situații similare. Totuși, deoarece legea trebuie votată, cel mai probabil, pentru ultimele meciuri din retur, cu Iași și Voluntari, clubul va mai trebui să plătească. ASU Poli va putea veni la cel mai mare stadion din oraș fără să mai cheltuie chirie, iar Ripensia, la fel, mai ales după ce sezonul acesta au jucat doar cu UTA, din cauza cerințelor Jandarmeriei, și au venit undeva la 400 de spectatori.

De asemenea, dacă o altă echipă ar dori să joace pe Dan Păltinișanu, de exemplu pentru un meci de Cupa României sau un baraj de promovare, o va putea face. Cluburile de fotbal sunt de drept privat, spre deosebire de echipa de rugby, care e secție a clubului de drept public SCM Timișoara. Până acum, și rugbyștii plăteau chirie, dar din primăvară, ar putea scăpa de această cheltuială, dacă legea se votează și CJT decide să dea gratuitate.

foto: Constantin Duma, Agerpres

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.