Joma - JSport.roJSport.ro

Derby-ul Timișoarei din etapa a III-a s-a tranșat la scorul de 3-2, cu golul marcat de Golda la ultima fază importantă a meciului. Ripensia a condus de fiecare dată, cu golurile lui Ungureanu și Dumiter, dar ACS Poli a revenit de fiecare dată, prin golurile lui Bîrnoi și Drăghici. Cu 500 de spectatori, meciul a avut un ritm bun mai ales în repriza secundă, iar arbitrajul a cam lăsat de dorit, fapt pentru care observatorul de arbitrii a și băgat brigada în ședință. 

Ripensiștii au început mult mai hotărâți meciul și au marcat din minutul 3. Monea a pătruns în careu, Bocșan a respins de la picioarele lui prin alunecare, dar mingea a ajuns la Ungureanu, care a marcat. Roș-galbenii au mai ținut de minge minute bune, dar au mai avut doar un șut care s-a dus mult peste poartă a lui Stoi. Ulterior, jocul s-a întors deoarece alb-violeții au început să evolueze mai hotărât. În minutul 22, Velcotă a scăpat spre poartă, portarul Dobre ieșise spre el, dar brigada de arbitri a semnalizat un ofsaid inexistent.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

În minutul 30, elevii lui Ionel Ganea au avut cea mai mare ocazie. Velcotă a centrat de pe stânga, de unde au pornit toate acțiunile ofensive. Drăghici era nemarcat, dar a tras cu sete în bara transversală. Mingea a ajuns la Bîrnoi, care a trimis însă peste poartă, de la marginea careului. Ambele ocazii au mai irosit ocazii, dar nu foarte consistente. Bîrnoi a mai trimis un balon peste poartă, iar de cealaltă parte, Anghelina unul pe lângă, iar în minutul de prelungire, mingea trimisă de Motreanu s-a scurs în aut.

Debutul reprizei secunde le-a aparținut tot alb-violeților. Bîrnoi a trimis o minge peste. Velcotă a ratat apoi o șansă incredibilă, cu Dobre iar ieșit ezitant, dar a trimis alături de poartă. Pe acest fond de joc a venit și golul egalizator. În minutul 54, Bîrnoi a pătruns ca ”prin brânză” în careu și a marcat. Ripensia putea să revină în avantaj peste un minut, dar nou-intratul Zaluschi a trimis pe lângă poartă, nepermis la experiența sa. Până la urmă, cu o pasă de la Ungureanu, Dumiter a reușit să bage mingea în poartă în minutul 61.

Cu 2-1, Ripensia putea să își mărească diferența. Călin Toma a bătut periculos o lovitură liberă pe poartă, dar Contra a respins. După corner, Dumiter a tras peste poartă. După pauza de hidratare, Adi Ungureanu a avut o dublă ocazie. Din careu, prima dată a tras în bara laterală, iar apoi a intervent Contra. Ocaziiile ratate s-au răzbunat. În minutul 71, Drăghici a fructificat centrarea lui Pădurariu pentru 2-2. Atacurile de pe final au fost fără rezultat pentru ambele formații, dar golul l-a marcat Golda, în prelungiri.

Ripensia Timișoara: Dobre, Popa, Burdeț, Apro, C. Toma, Stoi (min 59 M. Toma), Anghelina, Monea, Ungureanu (min 90 Cluci), Dumiter, Bădăuță (min 53 Zaluschi)

ACS Poli Timișoara: Contra, Motreanu, Bocșan, Basic, Podină, Haruț, Popovici (min 74 Golda), Opuku (min 70 Mrkela), Bîrnoi, Velcotă (min 70 Pădurariu), Drăghici

Ciprian Urican spune că echipa suferă din cauza unor greșeli copilărești. ”Felicit adversarii pentru victoria de astăzi. E o înfrângere dureroasă pentru noi, pentru că după aspectul jocului, nu cred că este meritată.  Fotbalul te pedepșește atunci când nu-l joci până la capăt. Mă refer la situațiile pe care le-am avut la 2-1,când putem să facem 3-1, cred că era altul rezultatul. Apoi, greșelile pe care le tot strig de la începutul campionatului. Nu este posibil să iei gol în ultima fază de joc. O minge statică, de la 60 de metri, dintr-o poziție statică. Sunt acum foarte supărat pe rezultat. Nu neapărat pe băieți. Noi lucrăm în fiecare săptămână la ce vedem că nu merge. Dar după fiecare săptămână, tot altceva trebuie să lucrăm. Apar mereu altele. Acum trebuie să lucrăm altceva. Asta este. Trebuie să învățăm în continuare și să nu mai fim „români”. Poli la un moment erau groggy și au reușit să iasă din starea acea, ceea ce este un lucru bun. Și noi am reușit după ce ne-au egalat prima oară, dar în continuare facem greșeli pe linia de fund. În faza defensivă. Asta ne costă, degeaba ne creăm situații în fotbalul de câmp. Fotbalul e pe goluri. Eu tot aștept să trecem de faza de învățare a anumitor faze de joc. Când vom trece de alea, vom deveni o echipă mare. Până atunci mai avem de lucru”, a punctat Urican.

Ionel Ganea  și-a felicitat echipa pentru  victorie. ”Eu cred că a  fost o victorie meritată, țin să-i felicit pe băieți pentru modul  în  care s-au comportat. Unul dintre factorii care  influențează foarte mult jocul este temperatura foarte ridicată.  Ați văzut și  voi câtă energie se  pierde pe o asemenea temperatura. Eu cred că meritam victoria, dar puteam să ne facem jocul mult mai ușor dacă reușeam să înscriem mult mai devreme. Ripensia are de obicei începuturi bune de joc, joacă bine în  prima repriză, au marcat repede. Ei au dat două goluri, noi am dat trei. Jucătorii sunt într-o  creștere, mulți dintre ei sunt tineri fără experiență, nu au mai făcut așa o pregătire centralizată. În  prima etapă am pierdut pe greșelile noastre”, a declarat tehnicianul lui ACS Poli.

Denis Golda e de părere că între echipele timișorenene nu ar trebui să fie rivalitate. ”A fost un meci greu. Mă simt foarte  bine. Am marcat primul meu gol sezonul acesta, sper   să nu fie nici ultimul, ca sezonul trecut. Am decis să nu mă bucur, pentru că acolo m-am simțit bine și am crescut cel mai mult. Ne bucurăm pentru victorie. A fost un meci cu multe goluri  un meci deschis, cred că asta merită Timișoara. Putem spune că a fost puțină lume. Posibil la meciurile viitoare să vină mai multă lume, sperăm să câștigăm cât mai mult, ca să aducem cât mai multă lume la stadion.  La pauză nu am fost în vestiar, am fost la încălzire. Mă gândesc că antrenorul are încredere în noi la fiecare meci. Vrea să dăm totul pe teren, are încredere în noi și logic  că vrea să câștigăm. Lucrurile merg spre bine. Ne bucurăm că am câștigat și încercăm să facem cât mai multe reușite de la meci la meci. Eu consider că nu trebuie să fie rivalități între echipele timișene.   Le voi ura  baftă în contiuare și să-și vadă fiecare de treaba lui”,  a declarat Golda.

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.