Joma - JSport.roJSport.ro

De aproape o lună, fotbalul este oprit. Pe timp de pandemie, fotbaliștii se antrenează mai mult fizic acasă. În general, toți postează filmări, care au cam același tipar, indiferent că vorbim de jucători de Liga Campionilor sau Liga 2. Alin Burdeț de la Ripensia se antrenează însă cu bușteni, lemne și cauciucuri, într-o sală în aer liber, pe care și-a confecționat-o singur, în satul natal.

Fie că vorbim de super-vedete ale fotbalului sau fotbaliștii noștri din Liga 2, mulți plătiți cu nu mai mult de 1000 de euro, exercițiile făcute sunt cam aceleași: abdomene, alergare pe bandă, sărit coarda, exerciții cu coarda elastică sau TRX. Alin Burdeț se remarcă nu neapărat pentru că face ceva diferit ca mișcări, ci pentru că, deși se află la sat, în județul Bistrița-Năsăud, și-a făcut singur o sală de fitness, în curte, pe deal. Astfel, jucătorul se antrenează în aer liber cu gantere din lemn, face genuflexiuni cu bușteni pe umăr și folosește și cauciucuri. Chiar dacă e născut în Ardeal, jucătorul a trecut pe la Școala de Fotbal a lui Gică Popescu, dar și Academia Hagi, deci e învățat cu autodisciplina.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

De altfel, sala de fitness ”eco” a fost confecționată de jucător, ca un cadou pentru aniversarea sa, din data de 7 aprilie. ”Dată fiind situația de față, am fost nevoit să mă adaptez condițiilor, iar de ziua mea mi-am făcut singur un cadou.
Da, o sală de fitness «open space». Cam așa decurge o zi de-a mea în această perioadă dificilă pe care, doar noi o putem schimba în bine respectând normele impuse de autorități. Pe această cale vă invit și pe voi să rămâneți activi și să respectați condițiile de izolare impuse
”, este descrierea ep carea a trecut-o Burdeț, alături de antrenamentul său filmat în sala inedită.

Jucătorul a menționat că iubita sa, Florina Bota, are rolul de antrenor personal. Mai spunem că toți jucătorii de la Ripensia au primit un plan de pregătire de la Bogdan Ungureanu, preparatorul fizic al echipei. Ajuns la 22 de ani, Burdeț a mai jucat la Ghiroda, înainte să ajungă la Ripensia.

foto: facebook.com/pg/RipensiaTimisoara

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.