Joma - JSport.roJSport.ro

viorel.tudoseACS Poli e pe cale să aibă în sfârșit un investitor care să rezolve o parte din găurile financiare ale echipei. Din informații de la surse bine plasate din lumea fotbalului și din preajma echipei, am aflat că investitorul misterios este Viorel Tudose, un buzoian care a fost în tatonări cu multe echipe din fotbal și nu numai.

Tudose este născut în județul Buzău, la Râmnicu-Sărat, în 1970. Afaceristul a absolvit liceul Alexandru Vlahuță din orașul său natal, iar apoi a finaliza studiile secției de Economie și Dreptul Afacerilor din cadrul ASE București. Tudose deține compania Getica 95, cu afaceri în domeniul energiei electrice, a cerealelor și a cărnii de pasăre. În 2010, Tudose povestea în presa buzoiană că nu a fost afectat de criza financiară, deoarece nu a avut investiții în imobiliare. ”Marele meu noroc e că am investit mai puţin în domeniul imobiliar şi, în plus, ceea ce am avut am reuşit să vînd în 2007-2008. Am primit un semn de la Dumnezeu şi am scăpat la preţuri excelente de ceea ce numesc acum cadavrele imobiliare pe care alţii nu le mai vând nici la jumătate din preț”, a declarat Tudose în 20120 pentru sansabuzoiană.ro.

Hulea Install - Extinderi conducte, bransamente, verificari, revizii, ISCIR, instalator autorizat ANREHulea

Viorel Tudose a testat de multe ori ”marea cu degetul” la echipe de fotbal și handbal din țară. În 2012, a vrut să investească la echipa de fotbal din Drobeta-Turnu-Severin, dar nu s-a înțeles cu autoritățile locale, proprietarii echipei. În 2014, a vrut să dea bani la Gloria Buzău și HC Buzău, însă nici acolo nu a fost primit. Până la urmă, a ajuns în acel an ca sponsor pe piept la Ceahlăul Piatra-Neamț și HC Roman. Contestat de presa locală şi de oamenii „de sport” din Buzău, Tudose „a lovit” prin fapte. Ultimele luni au reprezentat pentru patronul firmei de energie Getica 95 poate cea mai bună perioada din activitatea sa profesională şi sportivă. A reuşit să încheie contracte de furnizare a energiei electrice în mai multe regiune importante ale României (preponderent în Moldova) fapt care s-a făcut vizibil şi în activitatea sa pe plan sportiv. Firma patronată de Tudose a devenit finanţatorul principal al echipei de handbal feminin HCM Roman, societatea sa contribuind cu o sumă semnificativă, peste cea alocată de autorităţile romaşcane şi de diferiţii sponsori locali, scria la vremea respectivă site-ul buzaul-sportiv.ro.

Deși acum, la ACS Poli, negocierile au fost ținute secrete, în urmă cu exact un an, când tatona terenul la Universitatea Cluj, Viorel tudose a dat un interviu amplu site-ului stiridesport.ro. Într-adevăr, sunt interesat de preluarea Universităţii Cluj. De doi ani de zile sunt interesat, dar în condiţiile mele! Nu în condiţiile pe care vor să le impună alţii. Cam atât comentez în acest moment pentru că nu am ce să spun mai mult. Eu sunt cel care face propunerea şi urmează să vedem când va fi luată în calcul. Am fost şi la meciul din finala Cupei României. Au fost discuţii şi în această ultimă lună. Dacă se vor concretiza, va fi doar în condiţiile mele. Nu mă interesează ce declară cei din prejma domnului Walter sau ce a spus fiul acestuia” , a declarat afaceristul pentru stiridesport.ro.

foto: buzaul-sportiv.ro

Joma - JSport.roJSport.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.