Naționala României de futsal, condusă de antrenorul Timișoarei Robert Lupu, a pierdut cu 4-1 primul meci de la Campionatul European de Futsal, în fața Portugaliei. Pentru câteva clipe, tricolorii au putut visa frumos la Ljubljana, la golul de 2-1 marcat de Mimi Stoica cu ajutorul lui Savio, dar valoarea naționalei lusitane a stabilit până la urmă scorul final. 

Robert Lupu a început meciul cu Tonița în poartă, Ignat, Ferreira, Savio și Robert Matei, jucători de câmp. Portughezii au deschis scorul prin Pedro Cary în minutul 4 și deși România a avut momente bune de joc, nu a putut marca, nici când a jucat fără portar, în cinci jucători de câmp. Până la pauză, lusitanii au înscris prin Fabio Cecilio, astfel că la vestiare s-a intrat cu 2-0.

Oferte echipament JomaCatalog 2018 JSport.ro - Joma, Cluburi, echipamente sportive, echipe

Robert Lupu a riscat în repriza a doua, în a cărei a doua jumătate a jucat fără portar la multe faze. Imediat după ce Savio a reintrat, România a marcat golul de 2-1, opera constănțeanului Mimi Stoica, după ce anterior Savio atinsese mingea. bucuria a durat doar câteva clipe, deoarece Ricardinhio a înscris pentru 3-1 cu o „rabona” ca la carte. A urmat golul lui Bruno Coelho care a stabilit ”sentința” partidei și mută calculele românilor pentru jocul cu Ucraina.

Au fost rezerve, pe lângă Savio, și portarul Vlad Iancu și brazilianul Felipe Oliveira, ambii de la Informatica Timișoara. De asemenea, maseurul echipei și preparatorul fizic sunt timișoreni: Nicu Koposcsuk, de la echipa alb-violetă, și Bogdan Merișanu, angajat de câțiva ani la FRF.  România va juca cu Ucraina vineri, de la ora 20,45, într-un meci transmis de Pro X.

foto: UEFA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.